Šalia Katedros aikštės eitynių dalyvius pasitiko pirmieji protestuotojai. „LGBTQ+ – per prievartą mieli nebūsit!“, „Neskaldykite Lietuvos“, „Ne Stambulo konvencijai, partnerystės įstatymui ir genderizmui mokyklose“ – tokie ir panašūs šūkiai puikavosi LGBT+ bendruomenės šventės nepalaikiusiųjų plakatuose.

Visai šalia jų protestą taip pat surengė Lietuvos Krikščioniškosios kultūros institutas. Skambėjo įvairios giesmės, skatinimai atkurti Katalikišką valstybę. „Įstatymai homoseksualiųjų sąjungų naudai prieštarauja teisingam protui… Valstybė negali įteisinti šių sąjungų“ – tokią žinią skleidė instituto nariai.

Katedros aikštėje savo protestą eitynėms taip pat reiškė Krikščionių sąjungos ir Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovai, rašo ELTA. Akcijoje buvo galima matyti plakatų su užrašais „Nesityčiokite iš Katedros“, „Neskaldykite Lietuvos“, „Tauta be doros – tauta be ateities“.

„Pagrindinė mintis – kad ši kultūra, kurią neša šis judėjimas, yra griaunantis Europos civilizaciją. Europos civilizacija yra pastatyta ant Krikščionybės vertybinių pamatų. Visas gyvenimas, visa tai, ką per du tūkstantmečius sukūrė Europa – visos tradicijos, visas gyvenimas dabar yra griaunamas“, – Eltai sakė vienas protesto iniciatorių, Krikščionių sąjungos kandidatas į Europos Parlamentą (EP) Algimantas Rusteika.

Netoli Katedros aikštės, Gedimino prospekto pradžioje susirinkusieji galėjo išvysti ir eksparlamentarą Petrą Gražulį. Politikas važinėjo mikroautobusu, ant kurio buvo matoma Tautos ir teisingumo sąjungos (tautininkų, centristų) atributika, o pats kandidatas į EP garsiakalbiu ragino balsuoti už partiją sekmadienį vyksiančiuose rinkimuose.

Protestuotojai nesutrukdė LGBT+ bendruomenei ir ją palaikantiems žmonėms mėgautis švente, džiaugtis galimybe mylėti laisvai. Visų eitynių metu buvo galima stebėti minias palaikančių žmonių, kurie kartu su dalyviais dalijosi puikia nuotaika!

Šventės akimirkas galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją