A. Mockaus svajonė – sunkiai protu suvokiama. Ir nors skeptikai sako, kad šis jo tikslas – per didelis, tačiau tai nestabdo vyro tikėti tuo, ką daro.

„Kai gavau klausimą: „ar tu esi kvailas ar drąsus?“, tai sąžiningai net nesugebėjau į jį atsakyti. Šiuo atveju dar nežinau, o kai grįšiu, papasakosiu. Jeigu nepavyks, tai turbūt ir negrįšiu, vadinasi būsiu kvailas, ypač tiems haiteriams, kurie jaus malonumą kažką parašyti. O jeigu grįšiu, turbūt sakys, kad esu drąsus“, – šypsosi laidos „Kasdienybės herojai“ pašnekovas.

Aurimas Mockus

Tokio maršruto, nuo Kalifornijos iki Australijos, be jokių sustojimų, dar nėra įveikęs niekas. Vos keli žmonės yra įveikę šį atstumą su sustojimais. A. Mockus patikina, kad nemažai kelio jis nuo artimiausių krantų bus nutolęs net po kelis tūkstančius kilometrų.

„Ar gyvenimas yra sėdėjimas lovoje, skaitymas apie kitų žmonių sėkmes ir tik džiaugtis kitais, bet pačiam nedaryti? Sugalvoti kvailą komentarą parašyti? Ar gyventi už jį svetimą gyvenimą?“, – visų skeptikų retoriškai klausia A. Mockus.

Aurimas Mockus

Nors tikimybė žūti tokioje kelionėje yra tikrai didelė, tačiau vyras teigia, kad yra buvęs ir dar pavojingesnėse situacijose.

„Esu buvęs ir pavojingesnėse vietose, pavyzdžiui, lankydamasis karo zonoje, kur kariauja dvi pusės ir vienas kitą bando nužudyti. Karo zonoje buvau Kalnų Karabache, taip pat Ukrainoje esu buvęs virš 10 kartų“, – pripažįsta jis.

Džiaugiamės lietuvių drąsa ir noru garsinti mūsų šalies vardą pasaulyje bei linkime kuo didžiausios sėkmės!