Konkursu „Būk aktyvus – inicijuok pokytį“ norima padrąsinti jaunus, aktyvius jaunuosius žurnalistus ir turinio kūrėjus iš visų Europos Sąjungos kampelių kurti įtraukiantį bei edukacinį turinį. Pagrindinė konkurso užduotis parodyti, kaip šiuolaikinės žiniasklaidos formomis galima didinti jaunimo aktyvumą tokiomis svarbiomis temomis kaip psichikos sveikata, lygybė bei ekologija.

Konkurso organizatoriai – VIBEZ redakcija. Jis yra Europos Sąjungos projekto „Mano poveikis“ dalis. Kaip jame dalyvauti? Trumpa instrukcija:

Šiame konkurse gali dalyvauti visų Europos Sąjungos šalių gyventojai – asmenys arba komandos, kuriems yra ne mažiau kaip 18, bet ne daugiau kaip 29 metai. Savo projektą galite pateikti individualiai arba kaip komanda.

Norėdami dalyvauti konkurse, turite pateikti savo projektą naudodami paraiškos formą. Kilus klausimams ar neaiškumams, rašykite konkurso organizatoriams el. paštu my-impact@grupawp.pl.

Turite pateikti realaus, dokumentais pagrįsto veiksmo, kurio ėmėtės jūs arba jūsų komanda, kad padidintumėte informuotumą apie svarbias socialines problemas, aprašymą.

Tai gali būti:

  • įtraukiančio turinio kūrimas. Pateikite įtikinamo turinio svarbiais socialiniais klausimais kūrimo strategijas, pabrėždami socialinio įsitraukimo svarbą. Pasidalykite savo įžvalgomis, kaip kurti turinį, kuris sulauktų atgarsio auditorijoje, skatintų įsitraukimą ir įkvėptų veikti.

  • virusinis poveikis. Pasidalykite savo „virusinio poveikio“ receptu, kaip skleisti informaciją ir sutelkti paramą svarbioms priežastims tarp jaunų žmonių. Paaiškinkite, kodėl labai svarbu kelti klausimus šiuolaikiniais būdais ir kaip jūsų metodas davė apčiuopiamų rezultatų ar teigiamų visuomenės pokyčių.

Konkursas

Paraiškas galima teikti tam skirtame puslapyje internete https://competition.my-impact.org/ iki birželio 30 dienos. Dalyviai privalo užtikrinti, kad paraiškos atitinka reikalavimus ir turi reikiamus elementus, tokius kaip nuorodas į video, straipsnius ar socialinės žiniasklaidos įrašus. 2024 metų liepos 30 dieną bus paskelbti konkurso „Būk aktyvus – inicijuok pokytį“ laimėtojai, kuriems atiteks piniginiai prizai nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. eurų. Kviečiame apsilankyti konkurso puslapyje internete https://competition.my-impact.org/ ir susipažinti su taisyklėmis, nuostatomis bei visa reikiama informacija.

Projekto organizatoriai kelia sau ambicingą tikslą – padrąsinti konkurso dalyvius pasitelkti išmonę efektyviai išnaudojant internetines platformas tikslinių auditorijų edukacijai bei įtraukimui. Taip pat skatina dalintis strategijomis ir įžvalgomis, kaip kurti paveikų ir įkvepiantį turinį. Ir tai dar ne viskas: iš konkurso dalyvių tikimasi sulaukti recepto, kaip sukurti „virusinį turinį“, galintį mobilizuoti ir įgalinti auditoriją kalbėti šiandieniniam žmogui opiais klausimais. Svarbu, kad konkurso dalyviai argumentuotų, kodėl jų pačių keliami aktualūs klausimai bei pateikiami atsakymai gali duoti apčiuopiamų rezultatų ir galbūt netgi nulemti socialinius pokyčius.

Projekto „Mano poveikis“ partnerių „VIBEZ redakcijos komandos organizuojamas konkursas – unikali proga parodyti, kad Z karta turi neišmatuojamo potencialo teigiamam globaliam poveikiui ir aktyviai kuria mūsų žemyno ateitį. Tarptautinis konkurso pobūdis suteikia dalyviams galimybę susipažinti su įvairiomis svarbiausių Europos politikos problemų perspektyvomis ir rasti inovatyvių sprendimų, kaip sumažinti atskirų Europos Sąjungos regionų vystymosi skirtumus“, – pažymi Vibez.pl. vyriausiasis redaktorius Michalas Dziedzicas.

Konkurso komisija dalyvius vertins pagal įvairius kriterijus, pavyzdžiui, žurnalistinius įgūdžius, inovatyvų multimedijos naudojimą, naratyvo technikas ir auditoriją sudominančius bei įtraukiančius interaktyvius elementus. Visi konkurso dalyviai privalo laikytis aukščiausių etikos standartų, dirbti atsakingai, gerbti skirtingas perspektyvas bei požiūrius, sprendžiant socialinius klausimus, išsiskirti originalumu ir inovatyvumu.

Šis konkursas – tarptautinio projekto, įtraukusio Vidurio ir Rytų Europos šalis, „Būk aktyvus – inicijuok pokytį“, dalis. Iniciatyva siekiama suteikti žemyno gyventojams geresnį Europos Sąjungos vertybių supratimą ir pasiūlyti veiklų, skatinančių atvirą dialogą Europos politikos, jos rezultatų ir vaidmens mažinant skirtingų Europos Sąjungos regionų vystymosi atskirtį klausimais. Projektas skatina aktyvesnį Z kartos įsitraukimą į viešąjį gyvenimą, ypatingą dėmesį skirdamas jo turimo teigiamų pokyčių potencialo atskleidimui.

Mano poveikis – turinio projektas, skitas Z kartai. Redakcija kuria turinį įvairiomis temomis – pradedant gyvenimo būdu ir baigiant kultūriniu gyvenimu, pateikia faktinės informacijos socialiniais klausimais, gvildena jaunam žmogui aktualiausias temas. Projekte galima rasti išsamios informacijos apie nuomonės formuotojus ir įdomių faktų iš viso pasaulio. Delfi yra projekto „Mano poveikis“ dalis. Kuriami tekstai, video, interviu jaunimui svarbiomis tvarumo, emocinės sveikatos, pilietiškumo, LGBT temomis. Dar daugiau jaunimui aktualaus turinio sukuriama specialiai Z kartai skirtoje Instagram paskyroje.