Portale „My Impact“ rašoma, kad gyvūnų augintinių savininkai ir gyvūnų mylėtojai gali atlikti svarbų vaidmenį gerinant mūsų planetos ekologinę būklę. Ar žinojote, kad susivėlusių augintinių kailį galima perdirbti į kilimėlius? Tai paprastas, bet veiksmingas būdas prisidėti prie švaresnės ir sveikesnės aplinkos kūrimo.

Lenkai aukoja kailį ir plaukus

Lenkijos fondas „Malachite Minds“ yra organizacijos „Matter of Trust“, įsikūrusios San Franciske nuo 1998 m., partneris. Organizacija kuria kilimėlius iš plaukų ir kailių, skirtus įvairiems ekologiniams tikslams. Šiuose kilimėliuose panaudojamos natūralios plaukų ir kailio absorbcinės savybės, kad vanduo būtų išvalytas nuo riebalinių medžiagų ir iš dirvožemio būtų absorbuojami toksinai.

Kad kilimėliai būtų veiksmingi, mažiausias reikalingas plaukų ilgis yra 2,5 cm. Žmogaus plaukai renkami atskirai, ypač po apsilankymo kirpykloje. Ilgesni nei 13 cm plaukai naudojami kaip pagrindas absorbciniams kilimėliams.


Lietuvoje panašių iniciatyvų kol kas nėra arba jos nėra žinomos. Jeigu apie tokią girdėjote, joje dalyvavote arba ją ketinate pradėti, susisiekite su mumis ir papasakokite savo idėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją