„Atvažiuojam, sako: „greičiausiai močiutė mirusi, kaimynė pranešė.“ Atvažiuojam ir namas toks, ir ten gyvena tokie jauni žmonės, kurie globoja tą savo močiutę, pasiima jos pensiją ir greičiausiai, kad ji yra numirusi. Bet mes per lango kraštą pamatėm, kad ji yra. Ir budėtojo kaip ir klausiam, ką daryti?“, – pasakoja laidos pašnekovas.

Jam bei jo kolegoms buvo pranešta, jog reikia laukti, kol kažkas iš giminaičių atidarys buto duris, tačiau buvo nuspręsta kuo greičiau imtis veiksmų. Kartu su kito pareigūno pagalba vyras išlaužė buto duris ir ten rado gyvą moterį, tačiau situacija jos namuose buvo siaubinga.

„Stalčius atidarėm, gyvastis tokia juda, viskas vabaluose. Antklodę gali laužyti nuo išmatų. Šaldytuvas tuščias visiškai. Mes tai močiutei ir medikus iškvietėme, o tą močiutę išnešėm į lauką, ten ji sąmonę prarado gal deguonies gavusi. Tai teisėta, teisinga, ar ne? Nu ne. Realiai tai įsilaužėme“, – teigia D. Mackela.

Šiuo atveju pagalba buvo suteikta nedelsiant bei buvo aptiktas smurtas artimoje aplinkoje.

„Jie ją užrakindavo, pasiimdavo pinigus ir faktiškai ji valgydavo vieną duonos kepaliuką per mėnesį“, – dalijasi vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją