Popiežius Pranciškus per susitikimą su Italijos vyskupais pavartojo įžeidžiantį žargoną, kai juokavo apie gėjų skaičių seminarijose.

ELTA pranešė, kad prieš savaitę vykusiame privačiame susitikime 87 metų pontifikas pavartojo įžeidžiantį itališką žodį „frociaggine“, kuris laisvai verčiamas kaip „pedikai“ (angl. „faggots“ arba „poofs“).

Pranciškus pakartojo savo nepritarimą atvirai homoseksualiems vyrams stoti į kunigus rengiančias aukštąsias mokyklas, o paskui pajuokavo, kad kai kuriose seminarijose „jau ir taip per daug „frociaggine“.

Primename, kad nuo tada, kai 2013 metais tapo popiežiumi, Pranciškus primygtinai pabrėžia visiems, įskaitant LGBTQ tikinčiuosius, atviros Katalikų Bažnyčios svarbą, o pernai net suteikė leidimą laiminti homoseksualias poras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją