Iškart po pranešimo „Delfi“ laidų vedėjos Kornelijos Jasiūnaitės pakalbintas, jis tvirtino, kad jauni žmonės dažnai atsieja save nuo politikos, manydami, neva Seimo ir kitų valdžios institucijų priimti sprendimai tiesiogiai jų neliečia.

„Man atrodo, gyvenime viskas yra politika: nuo to, koks vanduo bėga iš jūsų čiaupo iki žmonių teisių užtikrinimo. Tai man tokio amžiaus auditorijai, taip vadinamai Gen-Z kartai, labai norėtųsi siųsti aiškią žinutę, kad jūs lemiat ir jūsų pasirinkimai yra svarbūs“, – į jaunąją kartą kreipiasi politikas.

Kaip iliustratyvų jaunų žmonių abejingumą parodantį pavyzdį jis pateikia neseniai vykusių Europos parlamento rinkimų statistiką: „Žmonių iki 24 metų amžiaus aktyvumas Lietuvoje siekė tik 17 proc. Tai kur tie 83 proc.? Jie gali daryti realų pokytį, tik svarbu, kad įsitrauktų, ateitų ir keistų.“

Daugiau jo įžvalgų – specialiame pokalbyje.

„Aš galiu daryti poveikį“ (asmeniškai, šalies ir net visos ES mastu) – pagrindinė konferencijos, vykstančios Varšuvoje, Lenkijoje, rugpjūčio 21 d., žinutė. Ši konferencija – tai daugiau nei metus trunkančio projekto MANO POVEIKIS (https://manopoveikis.delfi.lt/) finalas. Renginio metu įkvepiantys ir patyrę žmonės dalinsis savo istorijomis emocinės sveikatos, pilietinio aktyvumo, tvarumo, LGBT temomis. Pranešėjų ir renginio tikslas – atkreipti jaunų žmonių dėmesį į vertybes, kuriomis remiantis turi būti kuriamas dabartinis pasaulis, skatinti auditoriją mąstyti ir diskutuoti, keisti nuostatas bei formuoti įpročius. Renginio programa ČIA.