„Tai privalo padaryti kiekvienas, tai kiekvieno piliečio pareiga“, – teigia Eglė.

Visgi ji nesutinka, jog jaunimui valstybei svarbių sprendimų priėmimas nerūpi. Merginos nuomone, viskas su laiku pasikeitė, o jaunimas galimai tapo aktyviausia rinkėjų grupe.

„Manau, kad kaip tik viskas apsivertė ir jaunimas yra aktyviausias, o vyresnio amžiaus žmonės pasyvesni, nes galimai teigia, kad nėra už ką balsuoti“, – mano Z kartos atstovė.

Viešojoje erdvėje, kaip teigia rinkėjai, trūko informacijos apie artėjantį referendumą, nebuvo aišku, kaip tinkamai išreikšti savo nuomonę. Apie tai užsiminė ir Eglė:

„Apie rinkimus informacijos bvuo pakankamai, bet apie referendumą – mažokai, ypač apie patį (Delfi – Konstitucijos) pakeitimą. Buvo neaišku kaip žymėti, nes perskaitęs nesupratai, ką mes norime tuo referendumu keisti“, – pripažįsta ji.

Eilės prie išankstinio balsavimo Lukškių aikštėje

Ką patartų jaunimui?

Nors Eglė savo pilietinę pareigą jau atliko, ji nori atkreipti kitų jaunuolių dėmesį į šio veiksmo svarbą. Ji yra įsitikinusi, jog pasiteisinimų šiuo klausimu būti negali ir paskirti tam dėmesio turi kiekvienas, nesvarbu, jog politika kasdieniame gyvenime aktyviai nesidomi.

„Galima ir nesidomėti politika, bet ties čia kiekvienas turėtų būti suinteresuotas ir šiek tiek pasidomėti, galų gale pakalbėti su tėvais, draugais, mokytojais, savo autoritetais. Atsakymas, jog „neisiu balsuoti, nes nieko nesuprantu apie politiką“ negali būti priimtas“, – griežtai atsako mergina.