Socialinė iniciatyva „Misija Laplandija“ jau vyksta antrus metus iš eilės: praėjusiais metais Kalėdų Senelį aplankė 100 vaikų namo globotinių, šiais metais – 100 vaikų iš pavyzdingų daugiavaikių šeimų.


Bene svarbiausia „Misija Laplandija“ dalis – Lietuvos vaikų laiškų perdavimas Kalėdų Seneliui. Šis darbas buvo patikėtas socialinės iniciatyvos globėjai Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

60 metų Danutė išvykusi į misiją su 4 anūkais džiaugėsi, kad turėjo progą pamatyti Prezidentę iš arti. „Pirmą kartą ją iš arti pamatėme. Ir nusifotografavome“, – sakė alytiškė.

Daugiavaikė mama Jūratė pasakojo, kad vaikams labiausiai patiko susitikimas su Kalėdų Seneliu. Jos dukra Milita tikino, kad Kalėdų Senelis pažadėjo atvykti pas juos į namus. Pasiteiravus, o kokį įspūdį mergaitė paliko barzdas, Milita su šypsena sakė, kad jai patiko barzda ir netgi tokios norėtų.

Į kelionę vaikus lydėjo televizijos laidų vedėjas, aktorius Mantas Stonkus, televizijos ir radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius bei televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Mantas pasakoja, kad jo dukra apsidžiaugė pamačiusi, kad laiškas atsidūrė skrynioje su visų pasaulio vaikų laiškais. „Mes susimirksėjome akimis, Kalėdų Senis mums irgi paverkė akį ir pasakė, kad norai tikrai bus išpildyti“, – įsitikinęs vyras.

„Niekada neįsivaizdavau, kad Kalėdų Senelio tokia ilga ir nuostabi barzda. Rimtas Kalėdų Senis. 34-erius metus nesitikėjau, kad jį galėsiu išvysti gyvai“, – įspūdžiais po susitikimo su Kalėdų Seneliu dalinasi Rolandas

Be susitikimo su šalies vadove ir Kalėdų Seneliu, 100 vaikų iš daugiavaikių šeimų turėjo progą pasivažinėti rogutėmis, kurias tempė haskiai, vėliau – kurias tempė tikri Kalėdų Senio elniai.

Anot Manto, Laplandija yra vieta magiška tėčio ir dukros santykio formavimui. „Pasivažinėjome su elniais. Tai neįkainojama patirtis pasakų mieste, Laplandijoje, kur nuolatos sninga, nuolatos šalta“, – sako Mantas.

.O televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė prasitarė, kad jai tokia pramoga nėra naujiena. „Dabar pravažiavau haskiais. Bet man tai ne pirmas kartas. Pasijuokėme, kad nereikia būti vaiku. Toks važiavimas nukelia į vaikystę, kai norisi spiegti, džiaugtis. Gera atrakcija“, – sakė laidų vedėja. Juokdamasi ji pridurė, kad spėjo susipažinti ir su dainuojančiu haskiu.

Socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ įgyvendina DELFI ir lietuviška įmonė NORFA. Iniciatyą globoja šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)