„Niekada neįsivaizdavau, kad Kalėdų Senelio tokia ilga ir nuostabi barzda. Rimtas Kalėdų Senis. 34-erius metus nesitikėjau, kad jį galėsiu išvysti gyvai“, – įspūdžiais po susitikimo su Kalėdų Seneliu dalinasi Rolandas.

Pasiteiravus, ar patempė Senį už barzdos, Rolandas atsako, kad to padaryti neišdrįso. „Tai šventas dalykas. Kalėdų Senelio barzda yra šventas dalykas Jis man parodė liuksą, taika, davė penkis. Mes jam atidavėme savo laiškus, meilę, palinkėjimus. Palinkėjome jam linksmų Kalėdų. Jis mums atgal“, – pasakoja Rolandas.

Kalėdos pasiekiamos ranka

Aktoriaus Manto Stonkaus dukra Cecilija, pasakoja žymus vyras, irgi buvo parašiusi laišką. „Ji dvi savaites žinojo, kad važiuosime į Laplandiją pas Kalėdų Senelį, į jo rezidenciją. Cecilija nusivežė laišką ne tik nuo savęs, bet ir brolio“, – sako Mantas.

Dukra, sako Mantas, apsidžiaugė, kai pamatė, kad laiškas atsidūrė skrynioje su visų pasaulio vaikų laiškais. Mes susimirksėjome akimis, Kalėdų Senis mums irgi paverkė akį ir pasakė, kad norai tikrai bus išpildyti“, – įsitikinęs vyras.

Anot jo, ši vieta magiška tėčio ir dukros santykio formavimui. „Pasivažinėjome su elniais. Tai neįkainojama patirtis pasakų mieste, Laplandijoje, kur nuolatos sninga, nuolatos šalta“, – sako Mantas.

Pasiteiravus, ar tokioje vietoje jaučiasi, kad Kalėdos ranka pasiekiamos, Mantas atsako, kad tik žengus žingsnį jis poliariniame rate, o dar vieną – Plungėje.

Praėjusiais metais, pasakoja Rolandas, irgi turėjo skristi į Laplandija su DELFI aplankyti Kalėdų Senelio. Tačiau, pamena vyras, sūnus Motiejus susirgo. „Labai liūdna istorija. Berniukas sužinojo, kad važiuos pas Kalėdų Senelį. Bet jis susirgo ir neišvažiavome. Bet išvažiavome šiemet. Jis žinojo, kad važiuos daugiau nei metus“, – sako Rolandas.

Rolandas tikina, kad jam labiausiai patiko pasivažinėjimas elniais. „Tėtis mėgsta relaksuoti. Ir relaksuoti su elniais buvo geriausia“, – šypsosi Rolandas.

Tikėjimas stebuklu

Daugiavaikė mama Jūratė pasakoja, kad vaikams labiausiai patiko susitikimas su Kalėdų Seneliu. Jos dukra Milita tikina, kad Kalėdų Senelis pažadėjo atvykti pas juos į namus. Pasiteiravus, o kokį įspūdį mergaitė paliko barzdas, Milita su šypsena sako, kad jai patiko barzda ir netgi tokios norėtų.

Tačiau atsirado ir skeptikų, kurie sako, kad Kalėdų Senelio barzda – netikra. Taip tikina Adomas iš Kauno. Berniukui barzda pasirodė ir per ilga, ir per tikra. Pasiteiravus, ar jis nenorėtų tokios barzdos, Adomas tikino, kad tikrai ne.

DELFI pasidomėjo, ar tėveliams patiko susitikimas su Kalėdų Seneliu. Tėtis Arūnas iš Vilniaus į Laplandiją atvyko su 4 vaikais. Vyras tikina, kad sunku jam vienam susitvarkyti su 3 vijurkais, o vyriausia dukra Junta jokių kaprizų nerodo.

„Kalėdų Senelis pagyrė mano barzdą. Smagus veikėjas“, – juokiasi vyras, kuris pats užsiauginęs neblogą barzdą.

Arūnas pasidalina, kad vaikystėje neturėjo progos tikėti Kalėdų Seneliu – to nelabai skatino gyvenimas Tarybų Sąjungoje. „Buvo visokių kitų veikėjų“, – sako Arūnas.

„Mes su žmona dedame visas pastangas, kad padarytume vaikams kuo didesnę šventę. Svarbu vaikams padovanoti, tai ko jie nori. Bet svarbiausia – šeimos šiluma, tikėjimas stebuklu. O dovanos tėra prekės“, – įsitikinęs tėtis.

Gyvena Kalėdų Senelio pašonėjė

DELFI taip pat pakalbino suomę Laurą, kuri į Rovaniemi atvilioja gausybę turistų. „Lengva tikėti stebuklais, nes žinai, kad tave visą laiką stebi Kalėdų Senelis“, – šypsosi ji.

Gyventi šalia Kalėdų Senelio, sako Laura, jie jau pripratę. Moteris prasitaria, kad nuo Kalėdų Senelio rezidencijos ji užaugo maždaug 10 kilometrų atstumu.

Pasiteiravus, ar nėra sunku gyventi krašte, kuriame taip sutemsta, Laura atsako, jog dabar šviesu – juk sniegas atspindi šviesą. „Vėliau dienos vis ilgėja. Nuo birželio iki liepos būna šviesu, saulė visai nenusileidžia“, – sako Laura.

Tačiau nepaisant tamso, į Laplandiją plūsta tūkstančiai žmonių. „Čia atvyksta žmonės iš skirtingų šalių, todėl žmonėms patinka skirtingi dalykai. Bet visi atvyksta dėl Kalėdų Senelio“, – teigia pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)