„Misija Laplandija“ dalyviai ir organizatoriai jau viešėjo pas Kalėdų Senelį. Jie parsivežė ne tik įspūdžius, bet ir svarbią žinią: Kalėdų Senelis jau ruošia laiškus tiems vaikams, kurie piešė piešinius „Misija Laplandija“ iniciatyvai.

Nuo lapkričio 5 iki gruodžio 1 dienos visi Lietuvos vaikai galėjo piešti piešinius, skirtus savo miesto, regiono vaikams, juos fotografuoti ir pasidalinti „Misija Laplandija“ internetiniame puslapyje. Per beveik mėnesį vaikai nupiešė 1900 piešinių. Kiekvienas vaikas, kuris savo piešiniu pasidalijo „Misija Laplandija“ internetiniame puslapyje, gaus ypatingą dovaną – laišką nuo Kalėdų Senelio.

Socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ koordinatorė Ugnė Utkutė pasakoja, kad šiemet vaikai buvo labai aktyvūs, o jų piešiniai – originalūs.

„Nors akcija vyksta jau trečius metus, tačiau vaikai kasmet yra vis kūrybiškesni. Šiemet sulaukėme 1900 piešinių. Visi jie – labai gražūs. Vaikučiai tikrai pasistengė. Piešė ir eglutes, ir sniego senius, namus, į kuriuos rogutėmis atskrenda Kalėdų Senelis. Tikrai daug nuostabių, šventiškų piešinių kreidelėmis, pieštukais, akvarele. Mūsų šalyje auga daug talentingų dailininkų“, – šypteli U. Utkutė.

Kalėdų senelis

Pašnekovė tęsia, kad kiekvienas vaikais, kuris piešė piešinį, šiemet bus apdovanotas ypatinga dovana – laišku nuo Kalėdų Senelio.

„Kalėdų Senelis mato vaikų gerumą, kūrybiškumą, aktyvumą, ir tikrai yra linkęs už tai atsilyginti ne tik dovanomis, bet ir laiškais, kiekvienam asmeniškai“, – tikina „Misija Laplandija“ koordinatorė.

Kad Kalėdų Senelio laiškai pasiektų piešinius piešusių vaikų namus, jau trečius metus rūpinasi siuntų bendrovė „Itella Logistics“. Bendrovės vadovė Rasma Saulė įsitikinusi, kad stebuklu galima vadinti ne tik kelionę į Laplandiją, bet ir žinią iš šio žiemiško krašto.

„Jau trečius metus mūsų misija – Laplandija. Tad kiekvienas iš mūsų komandoje visą gruodį kruopščiai rūšiuos Kalėdų Seneliui vaikų skirtus laiškus. Labiausiai patyrusių ir puikiai Šiaurėje besiorientuojančių mūsų kurjerių komanda asmeniškai pasirūpins, kad jie pasiektų svajones pildančio barzdočio rankas“, – tikina R. Saulė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)