„Misija Laplandija“ – jau trečioji socialinė iniciatyva, dovanojanti stebuklą vaikams. Gruodžio 3 d. lėktuvas su mūsų mažaisiais kils iš Vilniaus oro uosto ir leisis Laplandijoje, pas Kalėdų Senelį.

Šiemet į Laplandija skris gabūs, talentingi, pavyzdingi, tačiau augantys nepasiturinčiose šeimose, vaikai iš visos Lietuvos meno mokyklų. Anot iniciatyvos koordinatorės Ugnės Utkutės, kelionė šiems vaikams bus tarsi paskatinimas ir pastangų įvertinimas.

„Šie metai yra ypatingi tuo, kad mes savo žvilgsnį nukreipėme į visos Lietuvos regionų meno mokyklų mokinius, kurie pasižymi aukštais mokymosi rezultatais, yra gabūs, talentingi, pavyzdingi, auga sunkiau finansiškai besiverčiančiose šeimose. Tai reiškia, kad tokios tolimos kelionės automatiškai tampa iššūkiu. Todėl mes matome didelę prasmę prisidėti prie šių vaikų kalėdinio stebuklo sukūrimo, paskatinimo tokiu būdu“, – pasakojo U. Utkutė.

Pirmadienį burtų keliu paaiškėjo, kurios Lietuvos meno mokyklos savo mokiniams galės pranešti džiugią žinią.

„Misija Laplandija“ iniciatyvą finansiškai jau trečius metus remia lietuviška bendrovė „Norfa“. Jos vadovas Dainius Dundulis laidoje sakė, kad svarbiausia šiame projekte yra vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai. „Norėčiau informuoti vaikus, kad per pirmus du kartus mes patikrinome, ir Kalėdų Senelis tikras. Tai trečią kartą vaikai gali drąsiai skristi ir pasimatyti su Kalėdų Seneliu. Puikus, šaunus Kalėdų šalies Kalėdų Senelis“, – laidoje kalbėjo D. Dundulis.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

„Misija Laplandija“ jau trečius metus pradžiugins mūsų mažiausiuosius, suteiks nuostabių akimirkų, kurios yra geriausia kalėdinė dovana. Šį kartą Kalėdų stebuklu patikės regionų meno mokyklose besimokantys gabūs vaikai, kurie yra iš finansiškai sunkiau besiverčiančių ar gausių šeimų. Tikime, kad kelionė pas Kalėdų Senelį ir nuostabūs Laplandijos vaizdai paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.

Taip pat prie iniciatyvos su ypač svarbia misija jau trečius metus prisideda ir siuntų bendrovė „Itella Logistics". Ji užtikrins, kad kiekvieną vaiką, projektui „Misija Laplandija“ siunčiantį savo piešinį, pasiektų laiškas nuo Kalėdų Senelio. Bendrovės vadovė Rasma Saulė įsitikinusi, kad stebuklu galima vadinti ne tik kelionę į Laplandiją, bet ir žinią iš šio žiemiško krašto.

„Tikiu, kad daugelio mažųjų svajonė per didžiąsias žiemos šventes yra gauti laišką nuo Kalėdų Senelio. Todėl visus, norinčius sulaukti sveikinimo iš Laplandijos, kviečiame siųsti piešinius projektui „Misija Laplandija“, o mes pasirūpinsime, kad laiškai nuo Kalėdų Senelio pasiektų ir pradžiugintų visus piešinius siuntusius vaikučius“, – tikina R. Saulė.

Lietuvos meno mokyklų sąrašas, kurių gabiausieji turės galimybę vykti į Laplandiją:


1. Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla

2. Kupiškio meno mokykla

3. Šakių rajono meno mokykla

4. Radviliškio muzikos mokykla

5. Palangos Stasio Vainiūno meno mokykla

6. Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykla

7. Kėdainių muzikos mokykla

8. Ukmergės meno mokykla

9. Raseinių meno mokykla

10. Alytaus r. meno ir sporto mokykla

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)