Vaikai bei juos lydintys asmenys pirmadienį susitiks su Kalėdų Seneliu ir iniciatyvos „Misija Laplandija“ globėja prezidente Dalia Grybauskaite.

Socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“ įgyvendina DELFI ir lietuviška įmonė NORFA.

Šalies vadovė drauge su vaikais Kalėdų Seneliui perduos visos Lietuvos vaikų kurtus kalėdinius piešinius ir atvirukus. Be susitikimo su prezidente ir Kalėdų Seneliu, visos dienos programoje taip pat numatytos pramogos haskių ir šiaurės elnių parkuose, laisvas laikas Kalėdų Senelio miestelyje.

Vaikų nuotykius Laplandijoje kviečiame sekti DELFI portale.

Vaikai spirgėjo: gal važiuosim, gal važiuosim. Juos labai palaikė klasė, piešė piešinius. Visą laiką gesinau juos, sakiau, kad nesidžiaugtų, neaišku, kaip seksis.
E. Vaitkevičienė

Vaikams iš pavyzdingų šeimų, kuriose auga 5 ur daugiau vaikų kelionę į Laplandiją padovanojo Lietuvos vaikai, kurie piešė piešinius. Šeimos buvo atrinktos iš aktyviausiai dalyvavusių šalie regionų.

Į Laplandiją skrendantys vaikai išgabeno Kalėdų Seneliui visų konkurse dalyvavusių Lietuvos vaikų piešinius ir atvirukus. Visi dalyviai mainais už savo kilnų prisijungimą prie iniciatyvos sulauks jiems asmeniškai skirto Kalėdų Senelio laiško.

Viena iš į Laplandiją išskridusių šeimų – Vaitkevičiai. DELFI neseniai lankėsi jų namuose, kuriuose šiuo metu auga 10 vaikų. Šeimos istoriją galite perskaityti čia.

„Vaikai spirgėjo: gal važiuosim, gal važiuosim. Juos labai palaikė klasė, piešė piešinius. Visą laiką gesinau juos, sakiau, kad nesidžiaugtų, neaišku, kaip seksis. Kad skrisime, pranešė vakare, kai visi jau buvome namuose. Naujiena, tai oho, šokinėjome iki dangaus“, – kaip reagavo į žinią, jog skris į Laplandiją, pamena Eglė Vaitkevičienė.

Eglė sako, kad tikrai nesitikėjo, jog jos šeima bus atrinkta: juk skrenda tik 100 vaikų, o Lietuvoje – tiek daug gražių šeimų. „Tikrai ištraukėme loterijos bilietą“, – džiaugiasi ji.

Iš Zarasų šeimai teko išvažiuoti 4 valandą ryto. Eglė prasitaria, kad vyresni vaikai norėjo visą naktį nemiegoti. „Bet sakau, ką jūs matysite, miegosite visą dieną“, – sako Eglė.

Mažoji, kuriai 8 metai, laukia Kalėdų Senelio. O visi kiti sako vau, iš arti pamatysime Prezidentę. Pasirodo, Dalia Grybauskaitė nustelbė Kalėdų Senelį.
E. Vaitkevičienė
Pasiteiravus, ko labiausiai laukia Eglės vaikai, išgirstas atsakymas nustebino. „Vaikai labiausiai laukia susitikimo su Prezidente. Mažoji, kuriai 8 metai, laukia Kalėdų Senelio. O visi kiti sako vau, iš arti pamatysime Prezidentę. Pasirodo, Dalia Grybauskaitė nustelbė Kalėdų Senelį“, – juokiasi.

Į Laplandiją taip pat skrenda 4 vaikai iš Sinicų šeimos. DELFI taip pat lankėsi pas juos namuose. Jų istoriją galite perskaityti čia.

Dar penktadienį Alina Sinica DELFI sakė, kad vaikams apie kelionę praneš tik šeštadienį. „Padariau advento kalendorių. Ir į pirmąją dieną įdėjau „Misija Laplandija“ programą. Planuoju šeštadienį, atsikėlus, papusryčiavus, jiems sakyti: pirma kelendoriaus diena, lupkite“, – į telefono ragelį juokėsi Alina.

Anot jos, tai tikriausiai bus įsimintiniausias advento kalendorius. „Mano vaikams žiemos laikotarpis nuostabus tuo, kad jie mėgsta lauke dūkti, su šunimis lakstyti, jodinėti, su pačiūžom čiuožti. Manau, kad jiems pasivažinėjai su haskiais ir elniais turėtų labiausiai patikti“, – spėliojo Alina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)