Pasiteiravus, apie jau pasipuošusius miestus ir parduotuves, Rolandas nudžiunga. „Oi, žiauriai gerai. Žinot, gyvename, kur dar nėra prisnigę ir trūksta Kalėdinės romantikos.

Bet, kad miestai, visa šalis ruošiasi, mažos, mielos parduotuvės gražiai pasipuošia, stato eglutes, kabina papuošimus, lemputes – tai nerealu“, – įsitikinęs pašnekovas.

Tuo metu, kaip žinome, ir darbdaviai nepyksta ant savo darbuotojų, kad šie ilgesnesnes išeigines pasiima. Tai visuotinė šventė. Jai pradėti ruoštis, laukti yra vienas iš svarbesnių aspektų.
R. Mackevičius

Anot jo, Kalėdos – vienos iš geriausių švenčių, nes žmonės yra vieningi, susitinka su šeimomis.

Ieva Mackevičienė su šeima

„Tuo metu, kaip žinome, ir darbdaviai nepyksta ant savo darbuotojų, kad šie ilgesnesnes išeigines pasiima. Tai visuotinė šventė. Jai pradėti ruoštis, laukti yra vienas iš svarbesnių aspektų.

Jeigu šventės tiesiog bam ateitų – pabuvome visi kartu ir išsiskyrėmė – būtų net šiek tiek liūdna, kaip greitai Kalėdos praėjo. Bet, kai pradedame ankščiau ruoštis, turime daugiau nei mėnesį, tai labai smagu“, – sako Rolandas.

Pasiteiravus, ar nepavargsta nuo Kalėdinės muzikos, Rolandas nusijuokia ir patikina, kad nėra Kalėdų heiteris. Priešingai, tikina jis, Kalėdos – magiška šventė. „ Aš nuo vaikystės atsimenu susitikimus su pusbroliais, dūkimus iki nakties, tėvai švenčia. Arba visą dieną kažkur sėdime, važiuojam su rogutėmis, važiuojame prie eglės.

Šventinis periodas man atgimimo metas. Visi būna kartu, susitinka, prisimena, švenčia ir linksminasi. Kadangi esu linksmybių karalius, tai man tikrai šventė“, – tikina pašnekovas.

Per Kalėdas, sako Rolandas, jo namuose skamba kalėdinė Dean Martin muzika. Tačiau, teigia jis, Mackevičių šeima maža ir išskirtinių tradicijų neturi.

Rolandas Mackevičius

Geriausia dovana – dėmesys

Pasiteiravus, kokia yra jo geriausia padovanota dovana, Rolandas susimąsto. „Šiuolaikis gyvenimas toks, kad tikrai nieko netrūksta, gali visko nusipirkti. Materialinės dovanos tikrai nėra pačios geriausios. Manau, kad ilgas buvimas kartu, mūsų šeimoje, yra svarbiausias dalykas.

Meilei tai bus pirmos Kalėdos. Manau, kad jai visiškai nesvarbu. Svarbu, kad mama su tėčiu būtų šalia ir pyragėlis su grybais būtų rankoje.
R. Mackevičius

Tikrai nebūna tokių dienų, kad galėtume būti dvi ar tris dienas iš eilės kartu. O šventinis periodas yra tos dienos, kai galime būti kartu ir mėgautis vienas kitu. Tai ir yra didžiausia dovana – nepertraukiamas dėmesys“, – teigia jis.

Šiais metais Rolandas ir Ieva sulaukė šeimos pagausėjimo. Rolandas juokiasi, kad dukrai Kalėdos visai nerūpi. „Meilei tai bus pirmos Kalėdos. Manau, kad jai visiškai nesvarbu. Svarbu, kad mama su tėčiu būtų šalia ir pyragėlis su grybais būtų rankoje“, – pasakoja jis.

Kalėdos, įsitikinęs Rolandas, labiau rūpi jo vyresniam sūnui Motiejui. „Piešiame Kalėdų Seneliui piešinius, jau galvojame, ko norėtume gauti dovanų, skaičiuojame savo gerus, blogus darbus“, – teigia pašnekovas.

Gerumas nereikalauja pastangų

Tačiau Rolando sūnus yra ne vienintelis vaikas Lietuvoje, piešiantis piešinius Kalėdų Seneliui. Antrus metus iš eilės vykstanti socialinė iniciatyva „Misija Laplandija“ šįkart skatino visus šalies vaikus piešiniais prisidėti prie bendro tikslo – padovanoti magišką kelionę į Laplandiją vaikams, augantiems pavyzdingose, bet sunkiau finansiškai besiverčiančiose daugiavaikėse šeimose. Nugalėtojų sąrašą galite rasti čia.

Kaip ir šypsena, taip ir gerumas, tai iš vidaus einantis dalykas. Tai ne tik nereikalauja pastangų, bet, manau, kad tai turėtų būti natūralu kiekvienam iš mūsų.
R. Mackevičius

Iniciatyvą vienija Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą kampaniją „Už saugią Lietuvą“, naujienų portalą DELFI, lietuvišką įmonę „Norfa“ ir visus šalies vaikus.

Rolandas yra vienas iš „Už saugią Lietuvą“ ambasadorių ir teigia, kad laiko suspaudęs kumščius, jog šiais metais jam pavyks kartu su vaikais nuskristi į Laplandiją.

„Vienas iš fainiausių dalykų, manau, yra tai, kad kelionėje galėsime vaikus pralinksminti, laukiant susitikimo su Kalėdų Seneliu.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad tokios akcijos gali labai lengvai įvykti ir, kad tokiu pavyzdžiu sektų ir kiti žmonės“, – sako Rolandas.

Anot jo, gerumas nereikalauja daug pastangų. „Kaip ir šypsena, taip ir gerumas, tai iš vidaus einantis dalykas. Tai ne tik nereikalauja pastangų, bet, manau, kad tai turėtų būti natūralu kiekvienam iš mūsų“, – tikina pašnekovas.

Pasiteiravus, ar Rolandas nesvajoja tapti daugiavaikiu tėčiu, pašnekovas tikina, kad sunku atsakyti. „Neabejoju, kad labai faina turėti kuo daugiau vaikų. Tai nepaprastai gera ir smagu, bet su mūsų darbo grafiku, tai neįmanoma padaryti.

Bet mes labai palaikome daugiavaikes šeimas. Su Ieva turime kelias šeimas, kurios į mus kreipiasi asmeniškai. Mamos, kurios augina 3-4 vaikus. Arba dar didesnės šeimos. Mes joms visą laiką padedame, išsiunčiame dovanų, drabužėlių, skanėstų, siurprizų ir panašiai. Bendraujame kelis kartus per metus, Kalėdos nėra vienintelė šventė“, – sako pašnekovas ir patikina, kad visada stengiasi padėti gausioms šeimoms.

Lėktuvas į Laplandiją kils gruodžio 3 dieną. Tą dieną šimtas vaikų iš gausių šeimų, lydimų Prezidentės D. Grybauskaitės, susitiks su Kalėdų Seneliu. Prezidentė drauge su mažaisiais keliautojais Kalėdų Seneliui perduos visos Lietuvos vaikų kurtus kalėdinius piešinius ir atvirukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)