Šiandien, gruodžio 3 dienos rytą, 100 vaikų išsipildė svajonė: iš Vilniaus pakilo lėktuvas, kuris juos nuskraidino į Laplandiją. Beveik pusė mažųjų keleivių lėktuvu keliavo pirmą kartą. Tačiau lėktuvo pilotas prieš skrydį visus informavo, kad tai – ne paprastas lėktuvas, o stebuklingos Kalėdų Senelio rogės, kurios vaikus nuskraidins į stebuklų šalį – Laplandiją. Atsiplėšus nuo žemės lėktuve pasigirdo vaikų juokas ir šūksniai. Visi nekantravo greičiau atsidurti svečiuose pas Kalėdų senelį.

Pasikeitę specialias aprangas, „Misija Laplandija“ dalyviai skubėjo į Haskių ir Elnių parkus. Vos tik pamatę, kokios pramogos jų laukia, vaikai nekantravo jas išbandyti.

Prieš sėsdami į roges, kurias traukia elniai, vaikai pamaitino elnius ir tuomet leidosi į kelionę. Po pažinties su šiais Kalėdų Senelio pagalbininkais, „Misija Laplandija“ dalyviai vienbalsiai tvirtino, kad ši pramoga – pati geriausia.

„Labai patiko“, – sakė Greta. Jai pritarė visas būrys jos draugių ir draugų. Tačiau po pasivažinėjimo rogutėmis su haskiais, vaikų nuomonė pasikeitė – ši pramoga buvo geriausia. Ir elnių, ir haskių pramogos Laplandijoje labai populiarios. Kaip pasakojo pramogų organizatoriai, žiemą čia – tikras darbymetis, o vasarą gyvūnai ilsisi.

Kita vertus, visos pramogos buvo pamirštos, kad atėjo metas susitikti su Kalėdų Seneliu. Vaikai nedidelėmis grupelėmis ėjo pas Kalėdų Senelį, kuris jų laukė bešildydamas elnių parke. Kiekvienas iš vaikų, susipažinęs su Kalėdų Seneliu ir atidavęs savo laišką ar piešinį, susitikimą baigė spindinčiomis akimis.

Vaikai taip pat turėjo galimybę pasidžiaugti gausiu Laplandijos sniegu, fotografuotis ir filmuotis. Toliau „Misija Laplandija“ dalyviai keliauja pasistiprinti, sušilti ir pasižvalgyti po Kalėdų Senelio miestelį.

„Misija Laplandija“ iniciatyvą finansiškai jau trečius metus remia lietuviška bendrovė „Norfa“. Jos vadovas Dainius Dundulis sakė, kad svarbiausia šiame projekte yra vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai.
„Norėčiau informuoti vaikus, kad per pirmus du kartus mes patikrinome, ir Kalėdų Senelis tikras. Tai trečią kartą vaikai gali drąsiai skristi ir pasimatyti su Kalėdų Seneliu. Puikus, šaunus Kalėdų šalies Kalėdų Senelis“, – kalbėjo D. Dundulis.

Nuo pat socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ pradžios kartu yra ir transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”.

„Misija Laplandija“ jau trečius metus pradžiugins mūsų mažiausiuosius, suteiks nuostabių akimirkų, kurios yra geriausia kalėdinė dovana. Šį kartą Kalėdų stebuklu patikės regionų meno mokyklose besimokantys gabūs vaikai, kurie yra iš finansiškai sunkiau besiverčiančių ar gausių šeimų. Tikime, kad kelionė pas Kalėdų Senelį ir nuostabūs Laplandijos vaizdai paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)