Platus radiologinių paslaugų spektras

Suprasdamos šių tyrimų svarbą, „Kardiolitos klinikos“ ne tik investuoja į naujausias technologijas, bet ir siekia, kad šios pažangios diagnostikos galimybės būtų prieinamos kiekvienam Lietuvos gyventojui. Šiuo metu radiologinių tyrimų paslaugos teikiamos visose „Kardiolitos klinikose“: magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) ir rentgeno tyrimus galima atlikti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Utenos „Kardiolitos klinikose“, kompiuterinės tomografijos (KT) tyrimų paslaugos teikiamos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Vilniaus ir Kauno „Kardiolitos klinikose“ taip pat atliekamas išskirtinis širdies ir kraujagyslių ligų diagnostikos tyrimas – kompiuterinės tomografijos angiografija (KTA).

Be to, privalomuoju sveikatos draudimu draustiems ir gydytojo siuntimą turintiems pacientams šiame medicinos tinkle radiologiniai tyrimai gali būti kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

Kauno „Kardiolitos klinikų“ MRT 3 teslų magnetinio lauko stiprumo sistema leidžia išgauti maksimaliai detalius vaizdus.

Magnetinio rezonanso tomografija – grėsmės sveikatai nekeliantis metodas

Magnetinio rezonanso tomografija – vienas pažangiausių ir saugiausių šiuolaikinės medicinos diagnostikos metodų. MRT leidžia išgauti detalius vidaus organų ir minkštųjų audinių vaizdus, nesukeliant pavojaus paciento sveikatai. Šis tyrimas ypač naudingas tiriant galvos smegenis, stuburą, sąnarius, dubens ir urogenitalinę sistemą, krūtis, pilvo organus ir kitas kūno sritis. Siekiant užtikrinti ne tik tikslią diagnostiką, bet ir maksimalų pacientų komfortą, „Kardiolitos klinikose“ naudojami naujos kartos MRT aparatai, pasižymintys keliomis svarbiomis savybėmis.

Utenos „Kardiolitos klinikų“ MRT įranga turi itin trumpą magnetą – tai aktualu pacientams, patiriantiems klaustrofobiją.

Palyginti su senesnės kartos aparatais, naujais MRT įrenginiais tyrimai atliekami perpus greičiau. Be to, jie veikia iki 97 proc. tyliau, o įmontuota garso sistema leidžia pacientams klausytis raminančios muzikos tyrimo metu. Didelės paciento tyrimo angos bei vieni trumpiausių magnetų rinkoje itin aktualūs pacientams, patiriantiems klaustrofobiją. Šios inovacijos MRT tyrimą paverčia gerokai patogesniu ir nekeliančiu įtampos pacientams.

Kompiuterinė tomografija – greitas ir efektyvus diagnostikos metodas

Kompiuterinė tomografija – neinvazinis radiologinis tyrimo metodas, dažniausiai skiriamas norint gauti tikslią ir detalią informaciją apie pakitusių organų ir audinių struktūras: galvos smegenų kraujotakos sutrikimus, daugybinius krūtinės ląstos, pilvo, plaučių ir kaulų sužalojimus, taip pat širdies ir kraujagyslių, stuburo ligas, vidaus organų būklę, navikus, jų išplitimą bei kaulų tankį.

Klaipėdos „Kardiolitos klinikose“ naudojamas vienas moderniausių prietaisų rinkoje pasižymi trumpesniu skenavimo laiku ir geba tiksliau ištirti kelias kūno sritis vienu metu. Juo atliekant tyrimus taip pat naudojamas mažesnis kontrastinės medžiagos kiekis bei suteikiama mažesnė apšvitos dozė pacientui, neprarandant vaizdo kokybės.

Naujojo aparato sistema turi specialią programinę įrangą, kuri geba pašalinti metalo sukeliamus vaizdo artefaktus bei suteikti gydytojui kokybišką vaizdą, net jeigu pacientas turi metalinius implantus ar kabes.

Rentgenas – klasikinis, bet vis dar aktualus tyrimo metodas

Nors rentgenas yra vienas seniausių radiologinių tyrimų metodų, jis išlieka nepakeičiamas daugelyje situacijų. Tai – greitas, efektyvus ir visiškai neskausmingas tyrimas, puikiai tinkantis įvairaus amžiaus pacientams, kai reikia įvertinti kaulinių struktūrų vientisumą, kvėpavimo ir širdies organų sistemų pakitimus, cistinius bei kitos kilmės uždegiminius krūtų pakitimus, nustatyti onkologinius susirgimus ar osteoporozę. Rentgenas taip pat aktualus siekiant stebėti gijimo procesus po kaulų lūžių ir išnirimų.

Modernūs rentgeno aparatai pasižymi minimalia jonizuojančių spindulių doze ir aukštos kokybės vaizdais.

„Kardiolitos klinikose“ naudojami modernūs rentgeno aparatai, kurie pasižymi minimalia jonizuojančių spindulių doze, aukštos kokybės vaizdais ir greitu tyrimo atlikimu – nejudant tereikia išbūti 2-4 sekundes, o visa procedūra paprastai užtrunka nuo 5 iki 10 minučių.

Kompiuterinės tomografijos angiografija – išskirtinis širdies ir kitų sričių kraujagyslių tyrimas

Vilniaus ir Kauno „Kardiolitos klinikose“ atliekama kompiuterinės tomografijos angiografija yra ypatingas tyrimas, leidžiantis pamatyti, kaip teka gyvybė – KTA įvertina ne tik širdies vainikinių arterijų, bet ir kitų sričių kraujagyslių būklę.

Vilniaus „Kardiolitos klinikose“ (Laisvės pr. 64A, Vilniuje) vainikinių arterijų KTA atliekama naujos kartos tomografu, skirtu būtent širdies ir kraujagyslių tyrimams. Šio minimaliai invazinio tyrimo metu galima nustatyti kraujagyslių pažeidimus, susiaurėjimus ir aneurizmas, įvertinti jų anatomiją bei anomalijas ir paskirti reikalingą gydymą.

Naujasis tomografas pasižymi svarbiu privalumu – juo kraujagyslės nuskenuojamos itin greitai, todėl pacientas gauna žymiai mažesnę jonizuojančios spinduliuotės dozę bei kontrastinės medžiagos kiekį. Šiuo tomografu galima ištirti ne tik širdies vainikinių arterijų, bet ir galvos, plaučių, aortos bei jos šakų, taip pat galūnių kraujagyslių pakitimus.

KT angiografija leidžia įvertinti širdies ir kitų sričių kraujagysles.

Kauno „Kardiolitos klinikose“ KTA gali būti taikoma įvertinti ne tik širdies vainikines arterijas, bet ir kitų sričių – galvos smegenų, klubų, inkstų kraujagysles.

KTA leidžia nustatyti kraujagyslių susiaurėjimus, užsikimšimus, išsiplėtimus (aneurizmas), intimos atsisluoksniavimus, įvairias įgimtas bei įgytas anomalijas, stambiųjų venų užsikimšimus, jų priežastis ir apimtis. Be to, tyrimas taip pat suteikia galimybę stebėti kraujagyslių būklę po operacinio kraujagyslių gydymo.

Dėl trumpo skenavimo laiko tyrimas gali būti atliekamas vaikams ar neramiems pacientams, diskomforto nepajus ir klaustrofobija sergantys asmenys.

Svarbu prisiminti, kad laiku atlikti radiologiniai tyrimai gali padėti išvengti rimtų sveikatos problemų ateityje. Žmogaus sveikata yra jo paties rankose, o „Kardiolitos klinikos“ yra tam, kad padėtų ją išsaugoti ir sustiprinti.

Tel. +370 620 33383
„Kardiolitos klinikos“

  • Laisvės pr. 64A, Vilnius

  • P. Baublio g. 2, Vilnius

  • Savanorių pr. 423, Kaunas

  • Taikos pr. 28A, Klaipėda

  • J. Basanavičiaus g. 54, Utena