Kardiolitos klinikos“ turi trečio lygio licenciją teikti paslaugas kardiochirurgijos, kardiologijos, ortopedijos, pilvo chirurgijos ir urologijos srityse. Trečio lygio licencija – tai aukščiausio lygio sveikatos priežiūros įstaigoms suteikiama licencija, leidžianti teikti sudėtingiausias ir specializuotas medicinos paslaugas.

Klinikose taip pat atliekamos ginekologijos, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, akių, ausų, nosies, gerklės (LOR) ir kitos operacijos. Chirurgijos paslaugos prieinamos net dvejose „Kardiolitos klinikose“ Vilniuje ir vienoje Kaune.

Klinikos veiklos sritys nuolat plečiamos, o visą parą veikiančiose intensyviosios terapijos bei reanimacijos palatose suteikiama visa pacientams reikalinga pagalba ir priežiūra bei užtikrinamas aukščiausias infekcijų kontrolės lygis.

Ortopedija – viena iš labiausiai išplėtotų sričių

Viena iš tradicinės chirurgijos sričių, kurioje „Kardiolitos klinikos“ ypač išsiskiria ir nuolat tobulėja, yra ortopedija. Dėl nusiskundimų sveikata ir suprastėjusios gyvenimo kokybės kreipiasi ne tik vyresni, bet ir vis jaunesni žmonės.

„Kardiolitos klinikų“ Ortopedijos-traumatologijos centras siūlo platų aukščiausios kokybės chirurginių paslaugų spektrą, skirtą judėjimo sistemos sutrikimams gydyti. Klinikoje atliekamos tiek atviros, tiek minimaliai invazinės (artroskopinės) operacijos, skirtos menisko, kryžminių ir kelio šalutinių raiščių bei peties sausgyslių plyšimams gydyti. Naudojant moderniausią įrangą ir pažangiausius metodus, pacientams suteikiama galimybė greičiau grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo.

Endoprotezavimo operacijoms, kai keičiami kelio, klubo ar peties sąnariniai paviršiai dirbtiniais, „Kardiolitos klinikose“ naudojami pasaulyje pripažintų gamintojų protezai ir implantai, tokie kaip BIOMET, ZIMMER, W.LINK, DEPUY JOHNSON & JOHNSON ir kt. Po ortopedinių operacijų pacientai, turintys judėjimo suvaržymų, apgyvendinami specialiai įrengtose palatose, kur jiems skiriamas individualus kineziterapijos (gydymo judesiu) kursas, padedantis greičiau atsistatyti ir sugrįžti į aktyvų gyvenimą.

Laparoskopija – chirurgijos „auksinis standartas“

Šiuolaikinėje medicinoje, tobulėjant diagnostikos ir gydymo metodams, daugelis operacijų atliekamos minimaliai invaziniais būdais. Laparoskopija tapo kasdieniu chirurgų įrankiu, leidžiančiu efektyviai gydyti pacientus be didelių pjūvių ir ilgo atsistatymo laikotarpio. Ši minimaliai invazinė chirurginė technika, vadinama chirurgijos „auksiniu standartu“, ženkliai sumažina pooperacinį skausmą ir pagreitina grįžimą į įprastą gyvenimą.

Procedūros metu atliekami mažyčiai, 1–1,5 cm dydžio pjūviai, dažniausiai ties bamba. Specialios adatos pagalba į pilvo ertmę pripučiama anglies dvideginio dujų, jos pakelia pilvo sieną ir sukuria erdvę manipuliacijoms. Chirurgas naudoja plonus, iki 5 mm skersmens instrumentus ir kamerą, leidžiančią stebėti vidinius organus ekrane. Nors šie instrumentai yra panašūs į tradicinius, jie yra žymiai mažesni ir valdomi išorėje, o tai minimaliai traumuoja audinius.

Tyrimai rodo, kad mažesni operaciniai pjūviai tiesiogiai prisideda prie greitesnio paciento pooperacinio aktyvumo. Mažesnis pjūvis ne tik sumažina skausmą ir komplikacijų riziką, bet ir suteikia geresnį estetinį rezultatą. Tai leidžia pacientams greičiau grįžti į savo įprastą aplinką ir gyvenimo ritmą.

Greitai ir efektyviai – dienos chirurgijos paslaugos

„Kardiolitos klinikose“, be įprastų tradicinių operacijų, taip pat teikiamos dienos chirurgijos paslaugos, kai tą pačią dieną atvykstama į kliniką, atliekama reikiama procedūra ir išvykstama namo. Svarbu žinoti, kad šios paslaugos gali būti tinkamos ne visiems pacientams. Prieš nusprendžiant atlikti tokias procedūras ar operacijas, jie kruopščiai ištiriami bendradarbiaujant gydytojų komandai – chirurgui, anesteziologui-reanimatologui bei šeimos gydytojui.

Trumpas pooperacinis laikotarpis – ne vienintelis dienos chirurgijos paslaugų privalumas. Pasak Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ gydytojo chirurgo Daliaus Dominausko, tobulėjant mažai invazinei chirurgijai, pacientams teikiamos chirurginės paslaugos tapo mažiau traumuojančios, dar saugesnės ir efektyvesnės.

„Dienos chirurgijos paslauga – tai planinė chirurginė pagalba pacientui, atvykstančiam gydymui ir išvykstančiam iš stacionaro tą pačią dieną. Ji apima ir diagnostines intervencines procedūras, tokias kaip storosios žarnos ištyrimas ir darinių iš jos spindžio pašalinimas, kuris atliekamas taikant bendrąją nejautrą, kai kurių kateterių keitimą ir priežiūrą bei kitas procedūras“, – pažymi gydytojas chirurgas D. Dominauskas.

Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ gydytojas chirurgas Dalius Dominauskas

Atliekamų operacijų ir procedūrų sąrašas itin platus – „Kardiolitos klinikose“ klinikose taikomas bendrosios ir pilvo, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, urologijos, ginekologijos, traumatologijos, oftalmologijos, otorinolaringologijos, proktologijos bei kitų sričių dienos chirurgijos gydymas.

„Klinikos dienos chirurgijos skyriuje atliekamos pilvo išvaržų, tulžies pūslės laparoskopinės operacijos, šalinami odos ir poodinio sluoksnio dariniai – lipomos, fibromos, cistos, papilomos, apgamai bei atliekamas jų pooperacinis histologinis ištyrimas. Taip pat atliekamos kojų poodinių venų, hemorojaus, išangės įplėšų, papilomų ir epitelinių takų operacijos, šalinami polipai iš storosios žarnos. Dienos chirurgijos skyriuje teikiamos ir kelio sąnario meniskų, kryžminių raiščių plyšimo, peties, riešo, čiurnos, alkūnės artroskopinės, plaštakos bei pėdos korekcinės, nosies, burnos, ryklės, oftalmologijos, ginekologinės ir urologinės chirurgijos paslaugos“, – vardina gydytojas chirurgas D. Dominauskas.

Tel. +370 620 33383

Laisvės pr. 64A, Vilnius

P. Baublio g. 2, Vilnius

Savanorių pr. 423, Kaunas