Pirmą kartą oficialiai karo nusikaltimus, susijusius su biologinių ir cheminių ginklų naudojimu Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, Japonija pripažino tik 2008 metais. Patys baisiausi karo nusikaltimai vyko 731-ajame padalinyje. Čia mokslininkais save laikę imperatoriškoje armijoje tarnavę asmenys vykdė įvairiausius eksperimentus su moterimis, vyrais, vaikais ir net naujagimiais. Pavyzdžiui, su gatvėje pagrobtais kinais ir rusais išbandydavo biologinius ginklus, o tada dar gyvam nelaimėliui atlikdavo skrodimą. Juk reikėjo sužinoti, kaip ginklas veikia gyvą organizmą.

731-oji padalinio istorija – mažai žinomas tamsus faktas ir taip baisioje Antrojo pasaulinio karo istorijoje. Tad ko siekė Japonijos imperatoriškoji armija, kas laukė čia patekusių ir kodėl šiuos baisius karo nusikaltimus vykdę „mokslininkai“ nesulaukė jokios Sąjungininkų bausmės?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)