Sportininkų skerdynės įvyko rugsėjo pradžioje, o rugsėjo 26 d. jau buvo oficialiai įkurtas specialusis padalinys. Ketinta jį įsteigti kariuomenėje, tačiau vokiečių politikai sunerimo, jog tai bus labai panašu į SS. Todėl padalinys įsteigtas policijai priklausančioje pasienio apsaugos tarnyboje ir pavadintas GSG 9 (Grenzschutzgruppe 9 – Sienos apsaugos grupė 9).

Sukurti šią grupę buvo įsakyta pulkininkui leitenantui Ulrichui Wegeneriui. Jis netrukus išvyko semtis patirties iš kolegų užsienyje. Tuo metu pasaulyje tik trys šalys turėjo tikras ir puikiai veikiančias specialiųjų operacijų pajėgas: Didžiojoje Britanijoje – SAS, Prancūzijoje – GIGN ir Izraelyje – „Sayeret Matkal“. U. Wegeneris treniravosi su britais ir žydais.

Paskui, kai jau buvo surinktas grupės branduolys, vokiečiai toliau mokėsi iš kolegų. Pavyzdžiui, kai Ugandoje įkaitais buvo paimti Izraelio piliečiai ir vadavimui rengėsi „Sayeret Matkal“, čia su maža grupe kolegų atvyko U. Wegeneris ir rinko informaciją apie įkaitų situaciją Entebėje.

Niekas nenorėjo įsileisti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją