Prieš paneriant į progresyvią pokyčių terapiją, L. Steponavičiūtė dirbo verslo sektoriuje, gyvendama tarp Londono ir Niujorko.

„Dirbau su verslo plėtra, marketingu, komerciniais renginiais, buvau visiškai užsivedusi karjera, ugdymu, strategijomis. Paskutinis darbas buvo farmacijos kompanijoje, kuri yra viena didžiausių farmacijos kompanijų pasaulyje, mano biuras buvo Niujorke ir buvau atsakinga už beveik 150 žmonių“, – kalba ji.

Dirbdama šį darbą L. Steponavičiūtė jautėsi patogiai ir finansiškai stabiliai, todėl sprendimas daryti kažką savo kėlė lengvą diskomforto jausmą.

„Aš labai gerai gyvenau, buvau tokioje pozicijoje, kur galėjau dirbti nuotoliniu būdu Lietuvoje, buvau finansiškai apsirūpinusi, buvo nuolatinės kelionės, bet kartu ir žinojau, kad aš noriu savo verslo. Manau, kad visą laiką rinkau tas žinias ir tikrai turiu tą didžiulį pasitikėjimą, kad viskas bus gerai“, – kalba L. Steponavičiūtė.

Ji dalinasi savo patirtimi ir pataria, kad neverta daryti staigių žingsnių ir iš karto mesti visų veiklų. Vietoje to, viską galima daryti lygiagrečiai.

„Aš iki paskutinės minutės dar turėjau klientus ir dirbau savo darbą, kol galiausiai pradėjau derinti. O kai atėjo tam tikros pajamos, su kuriomis aš jau galėjau pragyventi, priėmiau saugų sprendimą“, – kalba L. Steponavičiūtė.

Kaip ji pasakoja, verslo pradžiai reikėjo nemažų investicijų, o didžiausių išlaidų pareikalavo mokslai.

„Mokslai kainavo apie 8 tūkst. svarų, tuo metu nuoširdžiai norėjau tą mokytis ir buvo idėja, kad aš tai paversiu verslu. Vėliau ėjo biuras, tinklalapio susikūrimas, nes norėjau, kad tai atrodytų profesionaliai“, – kalba hipnoterapeutė.

Paklausta, kodėl ji nusprendė pradėti verslą Lietuvoje, L. Steponavičiūtė sako, kad grįžti neplanavo, tačiau karantino metu nusprendė sugrįžti keliems mėnesiams į Lietuvą, galiausiai čia ir pasiliko.

„Visada žinojau, kad aš noriu kurti savo verslą ir iš dalies pamačiau jos poreikį, aš atėjau į rinką labai tinkamu metu. Kadangi vertinu, kas vyksta vakarų pasaulyje ir dirbdama farmacijos kompanijoje ir prasidėjus COVID-19, pastebėjau, kad visi kalba apie psichologinę sveikatą, tada supratau, kad tai bus dėmesio centre ir Lietuvoje“, – kalba ji.

Daug kalbėti ir pasakoti apie terapiją nereikėjo


Kaip teigia L. Steponavičiūtė, supažindinti lietuvius su šia terapijos forma buvo lengva, nors iš pradžių pašnekovė tikėjosi sunkumų.

„Ir tai buvo mano vidinis įsitikinimas. Dar net prieš paleidžiant produktą, aš jau buvau susikūrusi istorijų, kaip visi žiūrės į hipnoterapiją, kad tai bus baisu. Aišku, ta mistifikacija ir kažkoks nesupratimas apie pačią hipnozę yra, bet pasiruošimas buvo labai stiprus, nes aš norėjau pristatyti šį įrankį iš akademinės pusės, kad nebūtų painiojama su burtais, mistifikacija. Nebuvo didelio atstūmimo, nes turbūt kai žmonės pasiruošę, pasiryžta eiti, jie patys tuo pasitiki“, – kalba hipnoterapeutė.

Ji priduria, kad prie šio verslo sėkmės prisidėjo rekomendacijos.

„Karantino metu mokiausi, pati viską pasibaigiau ir atsirado žmonių, su kuriais tiesiog pabandžiau pravesti terapiją. Kai aš ją pravedžiau keliems pažįstamiems – sprogo burbulas. Vieni pradėjo vesti šeimą, pažįstamus, draugus ir vėliau susidarė tas ratas. Žmonės pasitikėjo ir man nereikėjo daug kalbėti bei pasakoti“, – kalba L. Steponavičiūtė.

Kaip pasakoja pašnekovė, progresyvi pokyčių terapija yra unikalus naujos kartos požiūris į emocinę ir fizinę žmogaus sveikatą. Apjungiant hipnoterapiją ir pridedant prie jos psichoterapijos, kognityvinės terapijos bei neurolingvistinio programavimo (NLP) metodus, yra išgaunama terapija, kuri padeda greičiau ir veiksmingiau žmogui pasiekti norimų pokyčių.

„Svarbu paminėti tą greitumą, kad suprasti, jog mes nekalbame apie stebuklingą piliulę, o greitumas yra tame, kad naudojant hipnoterapiją, mes galime labai greitai ir giliai nueiti ir suprasti tikrąsias žmogaus problemos priežastis, ar tai būtų depresija, nerimo priepuoliai, santykių krizės. Mes į tai žiūrime kaip į simptomus ir tada galime, panaudoję hipnoterapiją, suprasti, iš kur visą tai atėjo“, – kalba L. Steponavičiūtė.


Pasak jos, efektyvumą užtikrina tai, kad specialistai nepalieka žmonių tik su žinojimu, bet yra ir sukuriami papildomi įrankiai, tokie kaip hipnozės ar tam tikros praktikos, kurios leidžia tuos pokyčius integruoti į kasdienybę. Pašnekovė priduria, kad dažniausiai žmonės kreipiasi dėl vidinės būsenos pokyčių.

„Žmonės nori geriau jaustis, kai kurie nori daugiau uždirbti, nori išdrįsti kažką padaryti, kiti tiesiog jaučiasi pasimetę, nes jie ilgą laiką yra neigiamoje būsenoje, ar tai būtų depresija, ar apatija. Žmonės būna daug ką išbandę, bet jie toliau ieško kažkokių metodų, kaip tai jiems galėtų padėti. Santykiai yra labai svarbi tema, todėl tas spektras yra labai platus“, – kalba hipnoterapeutė.

Ji pastebi, kad dažniausiai ribojantys vidinis įsitikinimas, su kuriuo susiduria lietuviai yra nepakankamumas.

„Mes dažniausiai atsimušame į tą pačia sieną, kai aš jaučiuosi nepakankamas. Žmonės jaučia, kad kažkurioje srityje norėtų daugiau užsidirbti, ar pradėti savo verslą, gal tiesiog nori gauti paaukštinimą, ar priimti savo kūną, tada prasideda nuolatinės dietos ir savęs alinimas. Bet kai tai nusiimame ir pasižiūrime į vidų, matome, kad žmogus jaučiasi nepakankamas. Tas įsitikinimas, kad kažkas yra negerai ir lyginimasis su kitais, kadangi atrodo, kad kitiems sekasi lengviau, mus veda į sudėtingą emocinę būseną“, – sako L. Steponavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją