Tenerifės grožis įkvėpė imtis verslo: dabar pakanka jį prižiūrėti per atstumą

„Kai baiginėjau studijas, jaučiau, kad standartinis kelias baigti studijas, pradėti darbą tarptautinėje įmonėje ir kilti karjeros laiptais manęs netraukia. Buvo keista tai jausti, nes visuomet buvau labai motyvuota, siekianti tikslų, ir visi aplink mane norėjo dirbti kompanijose. Galvojau – kas man yra, kodėl aš to nenoriu? Tada tiesiog sau nuoširdžiai atsakiau į tą klausimą, kad aš tiesiog noriu nerti į kažką naujo, noriu rinktis nestandartinį kelią – kurti kažką savo“, – sako D. Urbanaitė.

Noras sukurti kažką savo netikėtai ją nuvedė į Tenerifę, kurioje apsigyvenusiai moteriai gimė pirmoji verslo idėja. Unikali salos aplinka ir klimatas įkvėpė D. Urbanaitę imtis vestuvių planavimo verslo.

Vestuvių planavimo verslui mane įkvėpė Tenerifės grožis. Čia visus metus šilta, todėl vestuves galima rengti bet kada. Tiesiog pagalvojau, kad tai būtų puiki vieta organizuoti vestuves visus metus“, – teigia D. Urbanaitė.

Nors verslininkė grįžo gyventi į Lietuvą, verslas Tenerifėje sukasi ir toliau. Darbo reikalais į Tenerifę sugrįžti tenka nedažnai, todėl moteris gali daugiau laiko skirti veikloms Lietuvoje.
Dovilė Urbanaitė

„Verslas Tenerifėje sukurtas ganėtinai seniai – viskas sustyguota, viskas savo vietoje. Tvarkyti ir koordinuoti verslą šiandien galiu net nebūdama Tenerifėje. Ten jau yra komanda, kuri pasirūpina mūsų svečiais“, – kalba D. Urbanaitė.

Verslininkė prisimena, kad imtis naujos veiklos nebuvo lengva – buvo daug nežinios, kilo daug klausimų. Ji įsitikinusi, kad pirmojo verslo kūrimas niekada nebūna ypatingai sklandus, tačiau visas kliūtis įveikti padeda vienas esminis dalykas – didelis noras.

„Kai ėmiausi verslo, net negalvojau apie tai, kad kažkas gali nepasisekti. Vienintelis kelias – man viskas pavyks, aš tai padarysiu ir įgyvendinsiu savo idėją. Tai man labai padėjo, nors ir pradėjau verslą neturėdama jokios patirties, viskas buvo šviežia“, – neslepia ji.

Susidūrė su sunkumais, iš kurių išaugo dar vienas verslas

Tenerifėje patirti sunkumai tapo dar vieno verslo idėja: 2019 metais D. Urbanaitė įkūrė veiklių moterų klubo „She is Glowing“ platformą, kurioje verslus vystančios ir tobulėti norinčios moterys gauna reikiamą pagalbą ir informaciją.

„Kadangi pati sukūriau savo verslą, galiu labai gerai suprasti, su kokiais iššūkiais susiduria kitos verslus kuriančios moterys. Jos kreipiasi į mane dėl individualių konsultacijų, prisijungia į klubą, kuriame ruošiu specialias programas. Labai gerai suprantu, kas sukasi jų galvose, nes kadaise ir pati buvau jų vietoje“, – teigia verslininkė.
Tenerifė

Gyvendama Tenerifėje, verslininkė vis pagalvodavo apie tai, kaip būtų patogu visą reikiamą informaciją apie verslo kūrimą turėti vienoje vietoje, mat pačiai viską išsiaiškinti nebuvo lengva. Todėl platformos „She is Glowing“ idėja kilo iš realaus poreikio, su kuriuo susidūrė pati verslininkė.

„Ką besukurtume, mes, verslininkai, turime užsidėti labai daug kepurių. Vieną dieną tvarkome savo socialinę mediją, kitą dieną dirbame su finansais, trečią – vystome patį produktą, bendraujame su partneriais ir rūpinamės klientų aptarnavimu. Tai yra milijonas skirtingų dalykų, kuriuos reikia išmanyti. Todėl ir pati labai norėjau platformos, kurioje moteris galėtų lengvai ir nebrangiai gauti prieigą prie visos informacijos ir tobulėti“, – teigia ji.

Verslių moterų platformos poreikį D. Urbanaitė įžvelgė ir tame, kad ne kiekvienos pradedančios verslininkės artimoje aplinkoje yra verslių žmonių, su kuriais būtų galima atvirai aptarti savo iššūkius ir sulaukti supratingo grįžtamojo ryšio.

„Mes nebūtinai savo aplinkoje turime žmonių, kurių gyvenimas sukasi aplink verslą. Tarkime, aš noriu kurti savo verslą, bet mano aplinkoje nėra draugių ar šeimos narių, kurie būtų verslininkai. O man juk norisi aplinkos, kuri suprastų, kas man rūpi, kokie klausimai man kyla, kad turėčiau su kuo pasitarti, patirtimi pasidalinti. Žinoma, mes galime eiti ilguoju keliu ir viską bandyti išsiaiškinti patys, bet juk galime ir sudalyvauti renginyje, kuriame yra krūva bendradarbiauti norinčių moterų su panašiais tikslais“, – sako D. Urbanaitė.
Dovilė Urbanaitė

Platformos pavadinimas „She is Glowing“ reiškia tai, kad moteris, daranti tai, kas jai patinka, tiesiog švyti, yra laiminga ir jaučia, kad save realizuoja. Anot D. Urbanaitės, jos tikslas – ne skatinti verslumą apskritai, bet padėti žmogui atrasti tą veiklą, kurioje jis jaustųsi savo vietoje, ir aprūpinti jį reikiama aplinka ir įgūdžiais.

Penkios veiklos verslininkei nėra per daug: atskyrė, kas verslui padeda, o kas – trukdo

D. Urbanaitė prisimena, kad nuo pat mažens jai kildavo pačių įvairiausių idėjų, kurias visuomet palaikydavo jos mama. Tad verslininkė šiandien jai yra dėkinga už savybes, padėjusias visko pasiekti – drąsą imtis veiksmų ir kūrybiškumą.

„Kokią idėją besugalvočiau, mama visuomet mane palaikydavo ir paragindavo imtis veiksmų. Visada buvau veikli – dar būdama vaikas, leisdavau savo žurnalus ir pardavinėdavau knygynams. Turėjau daug beprotiškų idėjų ir kūrybiškumo, o, sulaukusi palaikymo, turėjau sau tokį vidinį leidimą, kad aš galiu eiti, žiūrėti, bandyti, kas man tinka“, – sako ji.

D. Urbanaitė pastebi, kad dažnai savo verslą pradedantys žmonės nori būti maksimaliai viskam pasiruošę, viską iki smulkmenų apgalvoję ir „nublizginę“ savo idėją. Tačiau verslininkė įsitikinusi, kad pati geriausia verslumo mokykla – pats ėjimas ir darymas.

„Tik eidamas ir darydamas natūraliai gausi daugiau informacijos. Kai patys ją susirenkame per bandymą, pradedame labiau tikėti savo jėgomis, daugiau dirbame su savimi. Kas ten žino – jei būčiau pradėjusi nuo mažesnių žingsnelių, turbūt mano idėjos, svajonės ir galimybių ribos taip ir nebūtų prasiplėtusios. Vienareikšmiškai, norint tapti sėkmingu verslininku – reikia tiesiog nerti ir daryti tai. Tai labiausiai ir augina verslininką“, – pabrėžia D. Urbanaitė.
Dovilė Urbanaitė

Verslininkė sutinka, kad versle pastačius tvirtus pamatus toliau viskas einasi tik sklandžiau. Nors šiandien ji pripažįsta, kad vis dar daug laiko skiria darbui, tačiau darboholike savęs nevadina, o išlaikyti balansą tarp darbo ir laisvalaikio nėra sudėtinga.

„Kuriu platformą moterims, kurios nori tobulėti savo versle, tai natūralu, kad tam reikia sukurti daug turinio ir renginių, o tai reikalauja daug laiko. Be to, konsultuoju moteris verslo, socialinės medijos ir asmeninio prekinio vardo klausimais, turiu vestuvių verslą, dirbu su socialine medija, o dabar dar pradedu vesti ir laidas. Šiandien užsiimu penkiomis veiklomis, kurios yra labai gerai apgalvotos, sudėliotos ir paruoštos. Visos jos mane labai džiugina – dėl to nejaučiu, kad sunkiai dirbu ar būčiau pavargusi. Tačiau būna, kad net ir savaitgalį, turėdama laisvo laiko, verčiau prisėsiu prie darbų“, – sako verslininkė.

Nors ji nemano, kad būsimi sėkmingi verslininkai pasižymi kokiomis nors išskirtinėmis savybėmis, kurių neturint tapti sėkmingu verslininku nepavyktų, tačiau pastebi, kad yra savybių, kurios gali padėti, arba priešingai – trukdyti siekti aukštumų versle.

„Jei yra poreikis, jei žmogus jaučia smalsumą ir norą, tai yra begalės veiklų, kuriose jis gali save realizuoti ir pabandyti kažką padaryti. Verslininko ar bet kurios kitos veiklos gyslelė išsivysto su laiku. Moterims, kurios nori pradėti savo verslą, pirmasis stabdis yra nepasitikėjimas savimi, abejonės. O viena savybė, kuri vienija visas verslias moteris, veda jas į priekį ir leidžia sukurti sėkmingiausias veiklas – tai vienareikšmiškai yra veiklumas. Moterys, kurios imasi veiksmų, laimi. Net jei turėsime daug idėjų, be veiksmų paprasčiausiai jų neįgyvendinsime“, – pabrėžia D. Urbanaitė.