Sumanūs pirkėjai taupo ne tik pinigus, bet ir laiką


Prieš pat šventes parduotuvėse jaučiamas džiugus šurmulys tikriausiai jau nieko nestebina – į krepšelius dedame marginimui skirtus kiaušinius ir pačius įvairiausius gardumynus, kuriais gausiai nukrausime šventinius stalus. Vis tik kaip pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, sumaniai apsipirkti pratę pirkėjai Velykoms ruošiasi iš anksto ir kone visą kovo mėnesį naudojasi sutaupyti leidžiančiais geriausiais kainų pasiūlymais.

„Kiekvieną savaitę pirkėjams siūlome daugybę nuolaidų – ir kasdienio vartojimo, ir ilgo galiojimo produktams, kurie švenčių gali laukti spintelėse ar šaldytuve. Pastebime, kad naudodamiesi skirtingomis sutaupyti leidžiančiomis galimybėmis, mūsų pirkėjai prieš šventes į krepšelius drąsiai deda ir prabangesnius gurmaniškus produktus – įvairių rūšių sūrius, ikrus, vytintus kumpius ar desertus, mat šios kategorijos prekėms dabar taikomos akcijos“, – pasakoja G. Kitovė.

Laiką taupantys pirkėjai prieš pat Velykas į pirkinių krepšelius dažnai deda ir jau pagamintus patiekalus, kurių „Iki“ parduotuvėse visuomet gausu – nuo tradicinės baltosios mišrainės, be kurios švenčių stalas sunkiai įsivaizduojamas, iki šaltienos ar unikalios receptūros paštetų. Pagrindinį patiekalą norintys gaminti namuose įprastai dairosi į mėsos skyrių – čia mėsa visuomet kokybiška, o absoliuti jos dauguma į parduotuvių lentynas atkeliauja iš Lietuvos gamintojų.

Paprastai, nebrangiai ir labai sočiai – ypatingieji kukuliai su grietinėlės padažu


Nors dažnai svarbiausios metų šventės asocijuojasi su didelėmis išlaidomis, tam, kad pasigamintumėte pagrindinį Velykų patiekalą iš mėsos, visai nebūtina išleisti daug pinigų. Siūlome jums kukulių receptą, kuris nepaliks abejingų. Tik nenustebkite, jei paragavus pasilepinti norėsis ne tik švenčių metu.

Mėsos kukuliai

Kukuliams reikės:

  • 500 g maltos kiaulienos ir jautienos (arba paukštienos),
  • 1 kiaušinio,
  • 1/4 puodelio džiūvėsėlių,
  • 1 valg. š. Vorčesterio padažo,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1 arbat. š. džiovinto baziliko,
  • 3/4 arbat. š. džiovinto raudonėlio,
  • 40 g sūrio, supjaustyto 1 cm kubeliais,
  • žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Padažui reikės:

  • 1 skardinės konservuotų pomidorų,
  • 200 ml riebios grietinėlės,
  • 1 svogūno,
  • 0,5 česnako,
  • žiupsnelio prieskonių.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, Vorčesterio padažą ir džiūvėsėlius. Pagardinkite smulkinta česnako skiltele ir prieskoniais. Suformuokite mėsos paplotėlius, įdėkite po gabalėlį sūrio ir suformavę kukulius juos šiek tiek suspauskite delnais, kad sūris kepimo metu neišbėgtų.

Gaminkite padažą. Keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką – kai jie įgaus švelnų auksinį atspalvį, supilkite pomidorus ir grietinėlę, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Kitoje keptuvėje pakepinkite kukulius, kol šonai gražiai paruduos, tuomet užpilkite juos paruoštu padažu ir ant nedidelės kaitros troškinkite maždaug 10 minučių uždengtus dangčiu. Prieš pabaigą galite apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.

Patiekite su bulvių koše ir gaiviomis šviežio derliaus daržovių salotomis.