Žvejybos leidimai – kada ir kokį įsigyti

Spontaniškai sugalvojusiems užmerkti meškerę gali kilti pagunda prasisukti be žvejybos leidimo – na, kas gi tokio nutiks, jei vieną kitą žuvelę pasigausiu? Jei taip galvotų dauguma, tikriausiai liktume ištuštėjusiais ežerais ir upėmis, mat už žvejybos leidimus gaunami pinigai panaudojami pačių žvejų labui – vandens telkinių įžuvinimui, moksliniams tyrimams ir kitoms svarbioms priemonėms. Tad pasirūpinti žvejybos leidimu privalu, net jei žvejoti planuojate vos porą valandų.

Kokie yra mėgėjų žvejybos leidimai, suteikiantys teisę žvejoti?

  • Žvejo mėgėjo bilietas suteikia teisę žvejoti visuose valstybiniuose neišnuomotuose vandens telkiniuose, kuriuose nevykdoma limituota žvejyba.

  • Mėgėjų žvejybos leidimas suteikia teisę žvejoti valstybiniame išnuomotame telkinyje, kuriame nevykdoma limituota žvejyba.

  • Žvejo mėgėjo kortelė, skirta limituotai žvejybai valstybiniuose išnuomotuose ir neišnuomotuose vandens telkiniuose.

„Norfa“ žūklės prekių pasirinkimas

Išnuomotų vandens telkinių sąrašas pagal rajonus skelbiamas ALIS sistemoje. Limituotos žvejybos vandens telkinių sąrašas nustatytas teisės akte. Jei vandens telkinio, kuriame ketinate žvejoti, nerandate prie išnuomotų vandens telkinių ir prie vandens telkinių, kuriuose organizuojama limituota žvejyba, jame specialaus leidimo nereikia ir galite žvejoti su žvejo mėgėjo bilietu.

Įsigyti visus žvejybos leidimus taip pat galite ALIS sistemoje. Žvejoti nemokamai, be mėgėjų žvejybos leidimų, teisę turės asmenys iki 18 metų, valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir asmenys su negalia, jeigu turi tokią teisę patvirtinantį dokumentą.

Sėkmingai žvejybai – viskas vienoje vietoje ir patraukliomis kainomis

Įsigijus leidimą, metas pagalvoti ir apie žvejybos reikmenų arsenalą, juk grįžti iš žūklės norisi su kuo didesniu laimikiu. Nesvarbu, pritrūkote vos kelių smulkmenų ar pasiruošti žvejybai turite iš pagrindų, viską, ko prireiks, rasite vienoje vietoje ir kone prie pat savo namų.

„Norfa“ žūklės prekių pasirinkimas

Mėgstantys pažvejoti tikriausiai jau žino, kad tarp prekybos tinklų „Norfa“ turi bene didžiausią žūklės reikmenų pasirinkimą. Prekybos tinklas valdo bent po vieną parduotuvę beveik visuose šalies rajonų centruose, tad be problemų pasirūpinsite žvejybos reikmenimis net ir kažko pritrūkę pačios žūklės metu.

„Patogu, kuomet viską galima rasti vienoje vietoje ir nereikia ieškoti specializuotų parduotuvių, tačiau ne paskutinėje vietoje, matyt, yra ir patrauklios kainos – nuolatos sekame gamintojų siūlomas naujienas ir stengiamės užtikrinti kuo didesnę įvairovę tam, kad mūsų pirkėjai lentynose rastų ne tik aukštesne kokybe, bet ir žemomis kainomis džiuginančių prekių, o jų pasirinkimas mūsų parduotuvėse išties platus“, – sako prekybos tinklo „Norfa“ žvejybos prekių grupės vadybininkas Gediminas Banevičius.

Specialistas pastebi, kad patyrę žvejai ar reguliariai meškerę į rankas pasiimantys mėgėjai jau senokai atradę „Norfos“ parduotuvių laisvalaikio prekių skyrius, tad taupydami laiką ir pinigus, įprastai užsuka pasipildyti žvejybos priedų – kabliukų, plūdžių ar masalų, mat rimtesniais žvejybos reikmenimis dažniausiai būna apsirūpinę.

„Norfa“ žūklės prekių pasirinkimas

Sugalvoję pažvejoti spontaniškai, pirkinių krepšelius pildo gausiau – dažnas susikomplektuoja ir visą būtinų reikmenų rinkinį. Nuo skirtingų meškerių – tiek planuojantiems žvejoti su plūde, tiek norintiems pagauti stambesnį plėšrų laimikį, iki visų būtinų priedų – ričių, žvejybinių valų, kabliukų, masalų ar skirtingų rūšių jauko didesniam laimikiui pagauti. „Norfos“ parduotuvėse laisvalaikio prekių skyriuose rasite ne tik pirmo būtinumo žūklės reikmenis, bet ir naudingus priedus, pavyzdžiui, specialias dėžutes masalams, žvejo krepšius, graibštus, sietelius.

„Pastebime, kad susiruošę į žvejybą, dairosi ir kitų prekių – komfortiškų sulankstomų kėdžių žvejybai nuo kranto, guminių valčių žvejybai ežere ar palapinių, jei išvykstama ilgesniam laikui. Ir visai nebūtina lakstyti po skirtingus prekybos centrus, nes viską tikrai galima surasti „Norfa“ parduotuvėse, – sako G. Banevičius.