„Tikrai nieko nenustebinsiu pasakydamas, kad vasaros metu laisvalaikiui gamtoje ir hobiams skirtų prekių pardavimai šokteli mažiausiai kelis kartus, o kartais ir dešimtimis. Šiais metais geri orai nudžiugino anksti, tad pagyvėjimas pasijuto vasarai dar neatėjus – pirkėjai dairėsi visko, ko įprastai reikia smagiam pasibuvimui lauke“, – sako prekybos tinklo „Norfa“ žvejybos prekių grupės vadybininkas Gediminas Banevičius.

Nuo pripučiamų lauko baseinų ir vaikų pramogoms gamtoje skirtų žaislų, iki kepsninių ir visko, ko reikia maisto gamybai gamtoje – „Norfos“ parduotuvėse pirkėjus džiugina ne tik itin platus laisvalaikio prekių asortimentas, bet ir patrauklios kainos. Praktiška ir patogu, kuomet viską galima įsigyti vienoje vietoje.

Ypatingo pagyvėjimo, anot G. Banevičiaus, laisvalaikiui gamtoje skirtų prekių skyriai sulaukia prieš savaitgalius ir didžiąsias vasaros šventes – Jonines bei Mindaugines. Jei orai džiugina, pirkėjai dairosi ne tik įprastų laisvalaikio gryname ore atributų, bet ir palapinių, miegmaišių, sulankstomų kėdžių, šaltkrepšių ar kepsninių – visko, ko gali prireikti išvykstant ilgesniam laikui.

Norfa

Tendencijos keičiasi, tad vien gera kaina klientų nebesuviliosi

Nuspręsti, kokios prekės vasaros sezonu bus paklausios, ne visuomet paprasta, mat tendencijos nuolatos keičiasi. Štai griliui skirtų produktų pirkėjai dairosi ne tik šiltuoju metų laiku, mat kepsnines lietuviai įpratę kurti ir žiemą, o laisvalaikio praleidimui skirtų prekių asortimentas nuolat kinta – pavyzdžiui, prieš kelerius metus itin madingas irklentes iš populiariausių prekių sąrašo šiandien išstūmė teniso ir padelio raketės.

Norfa

Pirkėjai vis dar dairosi ir paspirtukų, riedlenčių, tačiau tarp aktualumo metai iš metų neprarandančių laisvalaikio prekių neabejotinai išlieka kamuoliai, vaikų lauko žaidimai, pripučiami baseinai, čiužiniai ir įvairiausios plaukimo priemonės.

„Nuolatos stebime tendencijas ir dalyvaujame parodose, kuriose patys pažindinamės su gamintojų siūlomomis naujienomis ir jas pristatome savo pirkėjams – manau, būtent galimybė rinktis iš plataus asortimento vienoje vietoje šiuolaikiniam pirkėjui yra vienas svarbiausių kriterijų, tačiau nepamirškime ir kainos. Visuomet įdedame daug pastangų tam, kad mūsų pirkėjai lentynose rastų įvairovę – ne tik aukštesne kokybe, bet ir žemomis kainomis džiuginančių prekių“, – sako prekybos tinklo „Norfa“ atstovas.

Norfa

Pirkėjus, be abejonės, masina ir nuolaidos. Akcijų metu ne vienas į pirkinių krepšelį įsideda ne tik tai, ko prireiks artimiausiu metu, bet ir ne pirmo būtinumo prekes, kurioms nesinorėjo išlaidauti – įsigyja griliui skirtus aksesuarus, atsinaujina baldus terasose ar balkonuose, kokybiškomis prekėmis papildo turistavimui gamtoje skirtą arsenalą.

„Kalbant apie palapines, miegmaišius, kėdes ir kitas komfortiškam poilsiui gamtoje skirtas prekes – šios kategorijos pirkėjus galima išskirti į dvi grupes: tie, kuriems laikas gamtoje yra neatskiriama gyvenimo dalis, prioritetą įprastai teikia kokybei ir dairosi prekių, kurios tarnaus ne vienerius metus. Tačiau to reikia ne visiems – į festivalį ar pastovyklauti važiuojantys vos kartą ar du per metus, investuoti nėra linkę, todėl dairosi pigiausių šios kategorijos prekių. „Norfoje“ pasiūlymų turime ir vieniems, ir kitiems“, – pastebi G. Banevičius.

Norfa

Nuo kabliuko iki meškerės – „Norfos“ parduotuves atrado ir žvejai

Kaip atskirą, nuolatos augančią prekių kategoriją, G. Banevičius išskiria žvejybai skirtas prekes. Pastarųjų pasirinkimas toks platus, kad į „Norfą“ užsukti paskatina ne tik spontaniškai laiką su meškere rankose praleisti sugalvojusius entuziastus, bet ir tikrus profesionalus.

„Tikriausiai nesumeluosiu pasakydamas, kad mūsų prekybos tinklas turi vieną plačiausių žūklės prekių pasirinkimą, todėl šį laisvalaikio praleidimo būdą pamėgusiems pirkėjams visai nebūtina važiuoti į specializuotas parduotuves – mūsų asortimente rasite ne tik jaukų, kabliukų, ričių ar meškerių, bet ir naujų įdomesnių masalų, žūklės dėžučių, graibštų, sietelių ar net guminių valčių. Praktiškai visko, ko gali prireikti žvejybos metu“, – sako „Norfos“ žvejybos prekių grupės vadybininkas G. Banevičius.

Norfa

Žvejams ir apskritai visiems poilsiautojams, be abejonės, aktualūs ir repelentai – priemonės ne tik nuo uodų, bet ir erkių. Aktyvioji prekyba, anot specialisto, prasidėjo dar gerokai iki kalendorinės vasaros ir tęsis iki vėlyvo rudens. Žvakės nuo vabzdžių, įvairūs purškalai nuo įkandimų ir po jų, lipnios juostelės gaudyti skraidančius vabzdžius, elektriniai ar elementais maitinami prietaisai – pirkėjai išbando įvairiausius variantus.

„Nors kalbėdami apie žvejybą įprastai įsivaizduojame rites, meškeres ir panašias prekes, į mūsų tinklo parduotuves užsukę žvejai dairosi ir kitų, ne mažiau svarbių dalykų – tikrai ne vienas jų būtent pas mus yra įsigijęs puikių botų ar lietaus apsiaustų. Juk užkietėjusiam žvejui joks oras nesutrukdys“, – juokauja „Norfos“ atstovas.