Rotary atstovai teigia, kad ėmėsi lėšas telkiančios organizacijos vaidmens, atidarė sąskaitą skirtą paramai Ukrainai, į kurią per keturias dienas pavyko surinkti virš 155 tūkst. eurų – iš Lietuvos Rotary klubų, Lietuvos įmonių ir privačių aukotojų – daugiau nei 250 aukotojų, kurie aukojo nuo 5 iki 20 tūkst. eurų.

Kitos svarbios iniciatyvos yra skirtos šalį palikusios mamoms su vaikais.

Lietuvos Rotary Apygarda paruošė projektą, kurio tikslas suteikti psichologinę pagalbą iš Ukrainos išvykusioms šeimoms, kurias išskyrė karas.

Per ateinančius 3-4 mėnesius planuojama suorganizuoti iki 40 tūkst. nuotolinių ir gyvų konsultacijų. Projekto vertė 300 tūkst. eurų, kuriuos skirs Lietuvos Rotary klubai ir Apygarda bei užsienio Rotary klubai.

Tarptautinė Rotary organizacija pasaulinės dotacijos būdu padidina mūsų skiriamas lėšas.

Trečias svarbus projektas - rotariečių iniciatyva parsivežti į Lietuvą, priimti apgyvendinti atvykstančius Ukrainos rotariečius savo šeimose ir kitur, apmokant pradines išlaidas, organizuojant įdarbinimą, pasirūpinimą vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją