Išimtinai tik gydytojo kabinete atliekamos hialurono rūgšties užpildų injekcijos padidina lūpų apimtį, gali sugrąžinti joms jaunatvišką išvaizdą, užpildyti smulkias raukšleles, koreguoti asimetriją, suformuoti lūpų kontūrą.

Pasirinkimą šiandien turi ir besibaiminantieji dūrių. Kosmetologo kabinete vakuumo principu atliekama procedūra „HydraFacial Perk Lips" ypač pravers šaltuoju sezonu ir prieš šventes. Ji iš karto suteikia lūpoms putlumo, drėgmės, maitina ir mažina šerpetojimą.

Kaip trokštantiems estetiško ir subtilaus rezultato pasirinkti tinkamiausią procedūrą, pasakoja Kauno „Kardiolitos klinikų" Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro gydytoja dermatovenerologė Justina Ūsienė ir kosmetologė Greta Ivanauskaitė.

Rezultatą lemia ir gydytojo patirtis

Lūpų putlinimas hialurono rūgšties užpildų injekcijomis – viena populiariausių estetinės medicinos procedūrų pasaulyje. Tačiau gydytoja dermatovenerologė Justina Ūsienė pastebi, kad dažnas pacientas vis dar painioja estetinės medicinos injekcines procedūras su atliekamomis kosmetologo kabinete.

Užpildų injekcijų procedūras saugiai ir legaliai gali atlikti tik gydytojas arba jo paskyrimu – bendrosios praktikos slaugytojas. Šios paslaugos suteikiamos dermatologijos, plastinės chirurgijos ar veido–žandikaulio chirurgijos licencijas turinčiose medicininės paskirties įstaigose.

Nors natūraliai atrodantį rezultatą lemia suleisto hialurono rūgšties užpildo klampumas bei kiekis, labai svarbi yra ir injekcijos suleidimo technika, gydytojo patirtis, sako J. Ūsienė.

 Kauno „Kardiolitos klinikų“ gydytoja dermatovenerologė J. Ūsienė tinkamiausią užpildą lūpoms parenka atsižvelgdama į paciento audinių būklę

„Gilesnis ir gausesnis įvairių suleidimo technikų išmanymas leidžia individualizuoti atliekamą procedūrą pagal konkretaus paciento veido anatomiją. Natūraliausiai atrodo paryškinta paties paciento lūpų forma, proporcingai padidintas lūpų tūris. Jeigu sumanoma staiga smarkiai putlinti labai plonas lūpas, užpildas per kelis mėnesius gali numigruoti virš lūpos į aplinkinius audinius ar į gleivinę", – apie medicinos žinių svarbą atliekant grožio procedūras kalba gydytoja J. Ūsienė.

Lūpoms tinkami hialurono rūgšties užpildai audiniuose išlieka apie 6-12 mėnesių, o tinkamai atlikus procedūrą su sertifikuotais produktais, ilgalaikių komplikacijų rizika itin maža. Kauno „Kardiolitos klinikose" naudojami aukščiausios klasės „Juvederm", „Fillmed" ir „Teosyal" hialurono rūgšties užpildai. Konkrečiam žmogui tinkamiausią užpildą dermatovenerologė J. Ūsienė parenka atsižvelgdama į paciento audinių būklę.

Tai, kad vieniems pageidaujamas rezultatas matomas ilgiau, o kitiems lūpas putlinti prireikia kiek dažniau, pasak gydytojos, lemia naudojamas užpildas, lūpų raumenų stiprumas ir organizmo metabolizmo greitis.

 Hialurono rūgšties užpildų injekcijos, didinančios lūpų apimtį, atliekamos Išimtinai tik gydytojo kabinete

Injekcijų nauda – ne viena

Hialurono rūgšties užpildai, pasak gydytojos, gaminami stabilizuojant laisvą hialurono rūgštį. Ši medžiaga išoriškai primena želatiną. Estetinėje medicinoje naudojami tiek minkštesni, tiek kietesni užpildai. Kuo užpildas minkštesnis, tuo mažiau tūrio jis suteikia lūpoms. Taigi, ir rezultatas bus subtilesnis.

Atsižvelgiant į pageidaujamą rezultatą, užpildus galima leisti ir zonoje aplink lūpas. Tai aktualu siekiant sumažinti smulkias raukšleles, paryškinti kupidono lanką, kilstelėti lūpų kampus, sumažinti nosies-lūpų, marionetines raukšles.

„Hialurono rūgšties užpildai taip pat gerina audinių kraujotaką, stimuliuoja naujų ląstelių, elastino ir kolageno gamybą. Todėl dažnas pacientas džiaugiasi ne tik padidėjusia lūpų apimtimi, bet ir sumažėjusiu jų sausumu. Vis tik, jeigu lūpų sausumas atsiranda dėl kitų ligų – alergijų, dermatito – užpildų procedūros sausumui gydyti nėra tinkamas sprendimas", – sako „Kardiolitos klinikų" gydytoja dermatovenerologė J. Ūsienė.

Lūpų putlinimas hialurono rūgšties injekcijomis, pasak gydytojos, suderinamas su daugeliu kitų estetinių procedūrų: ilgalaikiu lūpų makiažu, botulino toksino injekcijomis. Tačiau jas reikėtų atlikti skirtingų vizitų metu su bent dviejų savaičių pertraukomis. Prieš ar po permanentinio makiažo rekomenduojama keturių savaičių pertrauka.

Likus savaitei iki hialurono rūgšties užpildo injekcijos, rekomenduojama nevartoti aspirino ir kitų kraują skystinančių vaistų, maisto papildų su vitaminu E, imbieru, ginkmedžiu. Keletą dienų iki procedūros vertėtų netepti veido sudėtyje rūgščių ar retinoidų turinčiomis kosmetikos priemonėmis, nevartoti alkoholio. Jeigu įmanoma, pravartu neplanuoti injekcijų prieš pat mėnesines ar pirmą jų dieną.

Procedūros dieną derėtų atsisakyti stiprios kavos. Po procedūros rekomenduojama savaitę vengti tiesioginių saulės spindulių, saunos ir sporto. Nors pirmieji rezultatai – putlesnės lūpos – matomi iš karto, galutinis rezultatas išryškėja po kelių savaičių – per šį laiką galutinai nuslūgsta patinimas.

 Kauno „Kardiolitos klinikų“ kosmetologė Greta Ivanauskaitė sako, kad po „HydraFacial Perk Lips“ procedūros lūpos bus gaivios, pamaitintos ir putlesnės

Skilinėjančioms lūpoms – „HydraFacial Perk Lips"

Putliomis lūpomis norintieji džiaugtis iš karto, neribojant savo kasdienės veiklos, neretai renkasi „HydraFacial Perk Lips" procedūrą. Ji, priešingai nei hialurono rūgšties užpildo injekcijos, gali būti atliekama ir kosmetologo kabinete.

Maloni ir neskausminga „HydraFacial Perk Lips" procedūra – medicininių technologijų ir SPA terapijų derinys. Tai puiki alternatyva norinčioms pasimėgauti putliomis lūpomis nesibaiminant injekcijų. O natūraliu efektu pacientas gali džiaugtis iš karto, nes nelieka jokio lūpų patinimo, sako Kauno „Kardiolitos klinikų" Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro kosmetologė Greta Ivanauskaitė.

„Nuo lūpų putlinimo injekcijomis „HydraFacial Perk Lips" skiriasi tuo, kad šios procedūros metu nenaudojamos adatos. Procedūra atliekama vakuumo principu, lūpos yra švelniai nušveičiamos bei prisotinamos augaliniais ekstraktais. Po procedūros lūpos bus ne tik putlesnės, bet ir gaivios, drėgnos, pamaitintos, sumažės šerpetojimas, pagerės pažeistų lūpų odos išvaizda", – procedūros privalumus vardija kosmetologė.

Procedūra, pasak jos, efektyvi ne tik norintiems pasidžiaugti vizualiai putlesnėmis lūpomis. Ji itin tinka turintiems išsausėjusias, suskeldėjusias, šerpetojančias, sezoninių pokyčių ar ilgalaikio makiažo išvargintas lūpas. O jeigu laikomasi kosmetologo rekomendacijų apie lūpų priežiūrą ir po procedūros, rezultatas gali išlikti visą mėnesį.

„Šaltuoju metų laiku žmonės paprastai gauna mažiau vitaminų. Jų stoka organizme labai greitai matosi ant lūpų odos. Kai lūpoms trūksta vitaminų A, B ir E, jos suskeldėja, įtrūksta. „HydraFacial Perk Lips" gali būti efektyvi prevencinė lūpų priežiūros procedūra tiek žiemą, tiek artėjant svarbiai šventei", – pasakoja kosmetologė G. Ivanauskaitė.

„Kardiolitos klinikų“ Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centras
Savanorių pr. 75, Kaunas
Registracija tel. +370 620 33383