Kampanijos širdyje – socialinė reklama, kuria siekiama atkreipti dėmesį į nelygybę, su kuria žmonės su negalia vis dar susiduria ieškodami darbo, ir paskatinti visuomenę bei darbdavius keisti savo požiūrį. Simona Kunigonytė, Dirbančių neįgaliųjų asociacijos prezidentė, renginio metu kalbėjo: „Šia socialine reklama mes ne tik skatiname visuomenės sąmoningumą, bet ir kviečiame darbdavius įsitraukti, kad žmonės su negalia būtų vertinami pagal savo įgūdžius ir kompetencijas, o ne ribotumus“.

Pristatyta socialinė kampanija „Aš kaip ir tu“

Prie soc. kampanijos prisijungė turinio kūrėja Ieva Mackevičienė, kurios įsitraukimas suteikia kampanijai dar didesnį svorį ir padeda pasiekti platesnę visuomenės dalį. Jos dalyvavimas ne tik praplečia kampanijos žinutės sklaidą, bet ir prisideda prie teigiamo, įtraukiančio požiūrio formavimo. Ieva Mackevičienė savo įtaka ir asmeniniu pavyzdžiu padeda atkreipti dėmesį į tai, kad žmonės su negalia yra lygiaverčiai visuomenės nariai, kurie turi teisę į tokias pačias galimybes tiek darbo rinkoje, tiek kasdieniniame gyvenime. I. Mackevičienė pažymėjo, kad žmonės su negalia turi būti matomi ir vertinami kaip lygūs darbo rinkos ir visuomenės dalyviai: „Aš tikiu, kad mes visi esame lygūs, ir tikiu, jog šia kampanija galime keisti požiūrį bei laužyti stereotipus.“

Kampanijos „Aš kaip ir tu“ žinutė – tai raginimas atsikratyti senų stereotipų ir sukurti darbo rinką, kurioje kiekvienas žmogus turi lygias galimybes. Kampanija taip pat siekia užtikrinti, kad visuomenė suvoktų, jog žmonės su negalia, kaip ir visi, turi gebėjimų, drąsos ir potencialo siekti savo tikslų.

Renginio metu svečiai turėjo galimybę artimiau susipažinti su kampanijos tikslais, diskutuoti apie visuomenės požiūrį į žmonių su negalia įtrauktį ir pasidalinti idėjomis, kaip galime visi prisidėti prie pokyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją