Po to, kai neteko turimo darbo, Povilas ilgai ieškojo kito. Sekėsi sunkiai, nes dėl negalios vyras gali dirbti tik tam tikrus darbus. „Negaliu dirbti sunkesnio fizinio darbo dėl savo riboto darbingumo“, – sako Povilas.

Nepavykus pačiam atrasti įmonės, kuri jį priimtų, vyras pagalbos kreipėsi į socialinę įdarbinimo agentūrą SOPA, kuri padėjo rasti jam idealiai tinkantį darbą. Šiandien Povilas įmonės „Monotheta“ laboratorijoje maišo ir sveria maisto papildus, pilsto juos į pakuotes, klijuoja lipdukus. Po metų pertraukos grįžęs į darbo rinką vyras džiaugiasi, kad darbas šioje įmonėje jo gyvenimui suteikė įdomią rutiną ir tuo, kad yra vertinamas darbuotojas.

„Apsilankiau šioje įmonėje, man patiko ten gaminama produkcija, pats darbo pobūdis. Po to įsidarbinau. Patinka, galima sakyti, lankstus darbo grafikas, svarbiausia padaryti savo užduotį, ir kad dirbu daugmaž vienas, galiu vienas dirbti“, – pasakoja Povilas.

Vyras džiaugiasi, kad darbas padeda tobulėti ir sužinoti daug naujų dalykų. „Susipažinau tiek su tabletavimo aparato, tiek kapsuliavimo principu, šiek tiek padėjau gamyboje, kad tas mišinys gerai byrėtų, juo nuolat reikia papildyti tabletavimo aparatą. Diena tapo turiningesnė ir įvairesnė“, – neslėpdamas šypsenos sako Povilas, po darbo mėgstantis su fotoaparatu rankose pasivaikščioti po gyvenamojo rajono artimiausius parkus.