Anksčiau kiekviena Kornelijos diena atrodė labai įprastai: namų ruošos darbai, jauniausios sesutės priežiūra ir pagalba tėvams mažame ūkelyje, kuriame auginamos ir avys. „Reikėjo padėti namuose, buvo įvairių darbų: ir tvarkytis, ir sodinti“, – sako Kornelija.

Nors kasdienybėje aktyvumo netrūko, merginai norėjosi pokyčių. Ji svajojo apie galimybę dirbti, tik pačiai sunku buvo nuspręsti, koks darbas, atsižvelgiant į sveikatą, būtų tinkamas. Kornelija kreipėsi į socialinę įdarbinimo agentūrą SOPA, kuri padėjo suorganizuoti praktiką nedidelėje įmonėje „H Drop“. Ten mergina mokėsi lankstyti dėžutes – atsiskleidė kaip efektyvi darbuotoja, tad sulaukė darbo pasiūlymo.

Linksmiau, kai pradėjau dirbti, ir gyvenimas geras. Man labiausiai patinka lankstyti, ir kolegos labai geri, malonūs žmonės. Jei nebūtų darbo, gyvenimas būtų kitoks, ką aš daryčiau... Tada nebūtų ir pinigų, būtų labai liūdna“, – sako Kornelija ir priduria, kad dirbdama gali ne tik užsidirbti, bet ir tobulėti kaip asmenybė.

Akimirkos iš darbo šešėliavimo dienos viešbutyje „ibis Vilnius Centre“, kur Kornelija dalyvavo per „DUOday 2021“ (SOPA nuotr.)

Pradėjus dirbti ant merginos pečių nugulė ir daugiau veiklų. Tačiau Kornelija pasakoja, kad jai patinka intensyvus gyvenimo būdas, ji spėja nudirbti visus darbus tiek namuose, tiek darbe. „Ir namus sutvarkau, ir mamai padedu gaminti. Mažą mergaitę reikia prižiūrėti, ją aprengti, išeiti su ja į lauką, ją pamaitinti. Ir namie pavargstu, ir darbe truputį pavargstu, bet reikia padėti šeimai“, – įsitikinusi mergina.

Paklausus apie svajones, Kornelija sako, kad šiuo metu didelių svajonių neturi, nes didžiausia jų – turėti darbą – jau išsipildė. „Svajonių kažkiek yra, bet dabar nėra kada apie jas svajoti, – šypsodamasi sako Kornelija: – Važiuodama į darbą jaučiuosi laiminga, o ten – linksma, kolegos prajuokina.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją