Gegužės mėnesį „Delfi“ darbuotojai buvo tarp pasaulinio bėgimo „Wings For Life World Run“dalyvių. Šis bėgimas ypatingas tuo, kad čia žmonės bėga už tuos, kurie patys to padaryti negali – juo siekiama atkreipti dėmesį ir finansuoti įvairiausius stuburo traumų gydymo tyrimus. Prie bėgimo prisijungę „Delfi“ darbuotojai pasakojo, kad bėgti dėl kilnaus tikslo – visai kitoks jausmas nei tiesiog sportuoti ir džiaugėsi prisidėję prie prasmingos idėjos.

Dar viena tarptautinė iniciatyva – „DUOday“ diena, kai negalią turintys žmonės gali atlikti praktiką įmonėse, tai dienai tapdami juos dominančių profesijų atstovų „šešėliais“. „Delfi“ įmonėje žmonės su negalia išbandė darbą įvairiuose skyriuose – redakcijose, pardavimų, dizaino, administracijoje. Po šios dienos tiek praktikantai, tiek jų vadovai dalinosi šviesiais įspūdžiais ir prisipažino apie griuvusius stereotipus. Kaip sakė „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, ir pati turėjusi praktikantę su negalia, po tokios teigiamos patirties neabejotinai norima iniciatyvos tęstinumo.

„Delfi“ darbuotojai taip pat dalyvavo susitikimuose su įtraukties ekspertėmis Irma Jokštyte ir Aiste Krušinskaite, kurios papasakojo apie etiketą bendraujant žmonėmis su negalia. „Delfi“ biure apsilankiusi „Telia“ įvairovės ir įtraukties vadovė Julija Markeliūnienė pasidalino savo įžvalgomis apie negalios etiketą, negalios rūšis bei bendras gaires.

„Aš pats asmeniškai ir visos įmonės vardu esu pažadėjęs dėti visas pastangas, kad Lietuvos visuomenėje keistųsi požiūris į žmones, turinčius negalią. Turime suprasti, kad jie – lygiai tokia pati visuomenės dalis ir mes visi turime mokytis gyventi ir dirbti kartu, mokytis vieni iš kitų. Šį mėnesį „Delfi“ vyko itin daug veiklų, skirtų šiai temai, bet tuo tikrai neapsiribosime ir tai nebus tik proginis mėnuo – toliau tęsime savo iniciatyvą „(Ne)matomi“, nes jau įsitikinome jos reikalingumu, prisidėsime įvairiais kitais projektais ir, svarbiausia, patys rodydami pavyzdį“, – sako „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis.

Vytautas Benokraitis

„Įtraukties mėnuo „Delfi“ šiais metais pasibaigė, bet mūsų darbas su šios temos klausimais – tikrai ne. Pasisėmėme idėjų, patirčių, gerųjų praktikų, kurias nuolat taikysime savo kasdienybėje. Norime keisti visuomenės požiūrį ir patys matome gaunamą abipusę naudą – tarp žmonių su negalia yra daugybė talentų, kurie nepelnytai lieka nepastebėti. Išmokę prisitaikyti vieni prie kitų galime kartu augti ir kaip verslas, ir kaip visuomenė“, – sako „Delfi“ administracijos vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Sandra Meškauskaitė