Tinklalaidėje „(Ne)Matomi“ jis kalbins žmones, kurie dalinsis savo patirtimis, taip pat įvairių organizacijų atstovus.

„Pavyzdžiui, pirmojoje tinklalaidėje viešėjo viena iš „Draugiški autizmui“ įkūrėjų, pirmosios lietuviškos knygos apie autistiškus suaugusiuosius bendraautorė, autistiško sūnaus mama Barbora Suisse, su kuria kalbėjome apie autizmo spektrą, taip pat buvo dirbančiųjų neįgaliųjų asociacijos prezidentė Simona Kunigonytė, bet į kitas tinklalaides žadu pasikviesti ir tuos žmones, kurie galbūt tiesiog tuo gyvena ar turi kažkokią patirtį“, – pasakojo L. Kamarauskas.

Pasak jo, vienas iš pagrindinių šios tinklalaidės tikslų yra pakalbėti kuo įvairesnėmis temomis: „Iš esmės noriu paliesti viską, nes tikrai labai dažnai būna, kad galvojant apie žmones su negalia, tai kitiems mintyse tik judėjimo negalia ir su ja susijęs vežimėlis ir panašiai – daug tokių stereotipų. Bet negalių yra kur kas daugiau – klausos negalia, regos negalia, intelekto, psichosocialinė, daug kitų, tad noriu pakalbėti įvairiomis temomis ir iš įvairių perspektyvų“.

Jį patį dirbant su iniciatyva „(Ne)Matomi“ daug kas nustebino – žmonių su negalia naudojamos technologijos, vaikų su negalia ugdymas, tai, kaip žmonės prisitaiko darbinėje aplinkoje ar kūrybingai leidžia laisvalaikį.

„Taip, šioje srityje vis dar turime daug problemų, bet yra ir daug įkvepiančių sėkmės istorijų, norisi, kad kuo daugiau žmonių pamatytų, kokioje įvairialypėje ir gražioje visuomenėje gyvename“, – sakė L. Kamarauskas.

Barbora Suisse

Gabrielė Budrienė, iniciatyvos „(Ne)Matomi“ redaktorė, sakė, kad per beveik metus ši iniciatyva nutiesė svarbų tiltą tarp žmonių su negalia organizacijų ir visuomenės.

„Šis projektas tapo erdve, kurioje girdimi žmonės su negalia ir realiai sprendžiamos jų problemos. Džiaugiuosi matydama, kad „Delfi“ skaitytojai aktyviai domisi, kaip gyvena ir su kokiais iššūkiais susiduria žmonės su negalia. Norime pasiekti kuo didesnę auditoriją, tad iniciatyvą plečiame į visas „Delfi“ platformas. Naujoje tinklalaidėje bus galima išgirsti daug aktualių, svarbių pokalbių su organizacijomis, vienijančiomis žmones su negalia, kas, tikiu, skatins supratimą, jog kiekvieno balsas, yra vertingas ir reikšmingas“, – kalbėjo ji.

„Pradėję iniciatyvą „(Ne)Matomi“ viešai įsipareigojome temoms, skirtoms aptarti žmonių, turinčių negalią, iššūkiams ir džiaugsmams skirti daugiau dėmesio, didinti visuomenės sąmoningumą ir šio pažado laikysimės. Girdime atsiliepimus iš žmonių, matome šių temų populiarumą, aktualumą, tad jau savo akimis įsitikinome, kad padedame visuomenei keistis į gerąją pusę – o tai ir yra didžiausia šio darbo prasmė, tad toliau jį tęsime“, – sako Vytautas Benokraitis, „Delfi“ direktorius.

Vytautas Benokraitis

Pirmąįj tinklalaidės epizodą galite klausyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją