Darbe atlieka ne vieną užduotį


„Man čia patinka dirbti. Gaunu pinigų iš darbo“, – sako Veronika. Tai jos pirmoji darbovietė, todėl šeima ypač palaiko jauną merginą. Ji uždirbtus pinigus skiria ne tik savo poreikiams, bet ir finansiškai padeda mamai.

Veronika atskleidė, kad darbe turi ne vieną užduotį. Jeigu susirenka daug žmonių, tuomet mergina sukasi virtuvėje, kur atkeliauja nešvarūs indai.

„Pirmiausia, nuplaunu juos rankomis, o paskui dedu į indaplovę“, – papasakojo mergina. Anot jos, į „Miesto laboratoriją“ daugiausiai žmonių renkasi savaitgaliais, o darbo dienomis minėta vieta yra ramesnė ir ji turinti daugiau laiko pailsėti.

Veronika taip pat rūpinasi aplinkos grožiu tiek viduje, tiek lauke: žiemą nukasa sniegą, vasarą surenka nukritusius obuolius, palaisto gėles. Tačiau, anot Veronikos, jai labiausiai patinka bendrauti su žmonėmis.

Nors mergina šiuo metu gyvena Vilniaus rajone esančiose Skaidiškėse, tačiau jai nesukelia sunkumų tai, kad iki darbo tenka važiuoti autobusu.

„Man duoda grafiką, nuo kelintos iki kelintos turiu dirbti, ir pagal tai važinėju su autobusu. Viskas yra patogu. Žiemą, kai tenka pastovėti ir palaukti autobuso, būna šalta, bet autobusai važinėja kas penkias minutes“, – sakė Veronika.

„Miesto laboratorija“ ir Veronika

Jaučiasi susidirbę


Kavinės ir tvaraus bei aplinkai draugiško edukacinio bendruomenės centro „Miesto laboratorija“ viena iš įkūrėjų Agnė Gaisrė atskleidė, kaip atrado Veroniką ir kaip jaunai merginai pradžioje sekėsi dirbti.

Anot jos, viskas prasidėjo praėjusią vasarą, kai buvo juntamas darbuotojų trūkumas. Tuomet ji kreipėsi į socialinę įdarbinimo agentūrą „Sopa“, kuri pasiūlė Veronikos kandidatūrą.

„Pradžioje labiau rūpinomės, kad darbas tiktų jai pačiai. O vėliau bandėme prisitaikyti ir adaptuoti darbo grafiką bei pareigas, kad tiktų ir mums. Viską pavyko suderinti. Pradžioje šiek tiek buvo iššūkių personalui, kaip bendrauti ir elgtis“, – atvirai kalbėjo Agnė.

Jos tikinimu, šioje situacijoje labai daug padėjo „Sopa“, kurių specialistai viską paaiškino, atsakė į visus personalui rūpimus klausimus, kad jie geriau jaustųsi.

„Taip ir susidirbome. Mes netgi reguliariai pasiskambiname ir viską išsakome. Jeigu yra kažkas ne taip, jums duoda patarimų. Tuomet bandome daryti kažką kitaip. Juk būna visko“, – kalbėjo moteris.

Ji paklausta, kokios yra geriausios jaunosios darbuotojos savybės, ji sakė, kad Veronika žavi savo
neapsimestiniu nuoširdumu ir lojalumu.

„Ji taip pat yra labai draugiška, todėl problemų su personalu nekyla. Taip, kartais tenka pakartoti dešimt kartų tą patį, bet darbuotojai tą žino. Taigi tai nėra kažkokia didžiulė problema“, – atviravo Agnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją