Portalo „Rinkos aikštė“ duomenimis, tai bus nauja įstaiga, įsikursianti Kėdainių rajone, arba pačiame mieste. Vieta priklausys nuo to, kur pavyks nusipirkti tinkamą namą. Visi iki šiol veikiantys instituciniai globos namai veiks ir toliau, todėl grupinio gyvenimo namams bus renkama nauja darbuotojų komanda.

Planuojama projekto vertė sieks daugiau kaip 800 tūkst. eurų, iš jų 700 tūkst. eurų skirs Europos Sąjunga, likusius pinigus yra numačiusi savivaldybė, rašoma portale „Rinkos aikštė“.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), 2023 metų pabaigoje šalyje veikė 53 grupinio gyvenimo namai, juose gyveno 462 žmonės. Šių metų viduryje tokių namų skaičius turėtų siekti 100, o juose gyventi apie 900 žmonių su negalia.

Iki 2030 metų šalies savivaldybės planuoja įkurti dar apie 80 grupinio gyvenimo namų skirtingose Lietuvos savivaldybėse. Šių namų gyventojams socialinės, sveikatos priežiūros, užimtumo, švietimo, kultūros ir kitos paslaugos organizuojamos ir teikiamos bendruomenėje, todėl vyksta sklandesnė ir patogesnė žmonių su negalia integracija.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją