Iniciatyvą „Skaidrinam“ vykdantis A. Tapinas savo feisbuko profilyje trečiadienį paskelbė, kiek ir kokių daiktų iš Seimo sandėlio už parlamentinėms išlaidoms skirtas lėšas paėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys V. Ąžuolas.

Andrius Tapinas

„Žinau, kad visiems įdomu, kokias gėrybes Seimo nariai už parlamentinės lėšas tempė iš Seimo sandėlio. Susipažinkime su lyderiu – LVŽS frakcijos narys Valius Ąžuolas, kuris, atrodo, tame sandėlyje gyveno. 2021–2023 metais Valius Ąžuolas iš Seimo sandėlio pasiėmė: rašikliai – 3280; šokoladinių saldainių rinkiniai – 636; kavos pakuotės – 566 (grubiai skaičiuojant apie ketvirtį tonos kavos); puodeliai su lėkštele – 195; termopuodeliai – 178; skėčiai – 78; kuprinės – 35; sieniniai laikrodžiai – 18; kvepiančios žvakės – 15; gintariniai vėriniai – 12; staltiesės – 7; gintarinės apyrankės – 6. Ir dar daug kitų smulkmenų – pledai, įkrovikliai, segės, užrašų knygelės, kamuoliai, gertuvės, namų kvapai. Iš viso sandėlį Seimo narys patuštino už 28 842 eurus. Mokesčių mokėtojų pinigų“, – rašė A. Tapinas.

Po šiuo įrašu pasisakė pedagogė, politikė, Kauno miesto tarybos narė A. Papirtienė: „Tapinas prisikabino? Vadinasi, esi, Valiau, šiems valdantiesiems labai jau pavojingas konkurentas. Bet kodėl prie Džiugelio prisikabino, nesuprantu. Kam tas transformeris patapo pavojingas? (šypsenėlė) Nebent patys konservatoriai nusprendė juo atsikratyti. Ir ne Tapinas Tave į Seimą vėl rinks, o žmonės, kuriems skiri visą savo dėmesį. Ne kaip koks Anušauskas. Kuris savo apygardoje pirmąkart planuoja pasirodyti tik per šias Jonines (šypsenėlė).“

Justas Džiugelis taip pat atsidūrė po didinamuoju iniciatyvos „Skaidrinam“ stiklu – A. Tapinas paviešino, kad Seimo narys veiklos ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų, o už šias paslaugas mokėjo Mindaugui Ardišauskui, kuris nuo šių metų vasario 15 d. pradėjo eiti Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovo pareigas. Į parlamentinių lėšų ir ryšių su lošimų verslo lobistais skandalą patekęs J. Džiugelis ketvirtadienį pranešė pasitraukiantis iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos ir suspenduojantis narystę partijoje.

Į A. Papirtienės komentarą dėmesį atkreipė A. Tapinas, pasidalijęs juo savo feisbuko profilyje su klausimu, ar Kauno miesto tarybos narei atrodo normalu neįgaliojo vežimėlyje esantį žmogų vadinti transformeriu.

Į šį A. Tapino įrašą ir A. Papirtienės žodžius sureagavo politologė Rima Urbonaitė, parašiusi: „Pridėkime dar tai, kad Tarybos narė savo biografijoje nurodo esanti „edukologijos magistrė, su pagyrimu“ ir etikos mokytoja. Ir dirbo ji mokytoja maždaug 25 metus. Gal ir nereikia tada stebėtis mūsų švietimo sistemos būkle. Norisi tikėti, kad tai išimtis tiesiog ir kad tiems jos „ugdytiems“ vaikams nepadaryta didelė žala.“

Tiesa, savo komentarą A. Papirtienė po A. Tapino įrašu apie V. Ąžuolą, kuriame J. Džiugelį pavadino transformeriu, ištrynė, paaiškindama, kad buvo ne taip suprasta. O į A. Tapino klausimą, ar normalu neįgalų asmenį vadinti transformeriu, atsakė: „Andriau Tapinai, atsakysiu. Žinutę pašalinau, nes ne taip buvau suprasta. Transformeriu vadinu tuos, kurie keičia formą – buvo vienoje partijoje, po to – kitoje, bet turinys nesikeičia – savanaudiškumas.“

Įsivėlusi į diskusiją su internautais, A. Papirtienė reagavo ir į jų komentarus: atsakė į klausimus apie partijas, kurias pakeitė J. Džiugelis – kad iš LVŽS perėjo į TS-LKD, teigė, kad jos pasisakymai neturėjo nieko bendra su žmonėmis su negalia.

Gėdinama už savo pasakytus žodžius ir tai, kad bando pasiaiškinti, jog jie neturi jokios sąsajos su negalia, ir sulaukusi pastabos, kad bet kuriuo atveju turėtų atsiprašyti, A. Papirtienė atsakė: „Turėčiau atsiprašyti, kad mane ne taip suprato? Na, tada atsiprašau.“ Vėlesniame komentare, kurį parašė su klaida, pridūrė, kad jos pasisakymai neturėjo nieko bendra su žmonėmis su negalia: „Nieko bendro mano pasisakymai turėjo su žmonėmis su negalia.“

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)