Kaip informavo policija, 21.50 val. buvo gautas pranešimas, kad Utenoje įvyko avarija.

Renginio „Samsonas Rally Utena“ metu lenktyninis automobilis rėžėsi į žiūrovų minią.

Pirminiais pranešimo duomenimis, nukentėjo apie 20 žmonių, yra ir žuvusiųjų.

Žuvo vienas žmogus

Liudininkai „Delfi“ teigė, kad vienas žmogus mirė, dar keli yra gaivinami.

Policija patvirtino, kad medikai vienam žmogui konstatavo mirtį.

Taip pat paaiškėjo, jog įvykio metu nukentėjo 14 asmenų.

Nelaimės vietoje dirba gausios medikų ir policijos pareigūnų pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad gelbėtojai irgi dirba avarijoje, jie padėjo nešti sužeistuosius. Pirminiais duomenimis, prispaustų nebuvo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

„Delfi“ pavyko sužinoti, kad pareigūnai dėl tragiškos nelaimės pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 132 str. 3 d. (neatsargus gyvybės atėmimas).

Nurodoma, kad tas, kas padarė šio straipsnio 1 ar 2 dalyje numatytą veiką (dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui arba atėmė gyvybę dviem ar daugiau žmonių) pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Nelaimė įvyko posūkyje

Taip pat žmonės redakciją informavo, kad nelaimė įvyko staigiame posūkyje. Šieno rulonus, ant kurių buvo pažymėta posūkio kryptis, numušė kiti automobiliai, o Latvių ekipažas, nežinodamas, kad ten yra posūkis, rėžėsi į žmonių minią.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Samsonas Rally Utena pasidalino pranešimu:

„Samsonas Rally Utena 2024 miestinio greičio ruožo metu įvyko avarija. Šiuo metu įvykis yra tiriamas, daugiau informacijos bus paskelbta artimiausiu metu.“

Reiškia užuojautą

Kiek vėliau „Samsonas Rally Utena“ pasidalino daugiau informacijos apie avariją.

„21:47 valandą, ketvirtame greičio ruože ekipažas dėl neprognozuojamų priežasčių išlėkė iš trasos bei sužalojo 9 žmonių. Apgailestaudami pranešame, kad vienas žmogus patyrė mirtinus sužalojimus įvykio vietoje. Visiems kitiems asmenimis suteikiama būtina medicininė pagalba.

Sporto komisarų kolegijos sprendimu ralio varžybos yra sustabdytos.

Lietuvos automobilių sporto federacija tęsia šio įvykio tyrimą.

Paaiškėjus naujiems faktams informuosime visuomene.

Visa ralio bendruomenė, ralio organizatoriai reiškia gilia užuojauta nukentėjusiems ir jų artimiesiems šio tragiško įvykio metu. Nukentėjusiems linkime kuo greičiau pasveikti ir gedime su mirusio artimaisiais.“

Varžybos nutraukiamos

Taip pat pranešama, jog po tragiškai pasibaigusio incidento, ralio varžybos nutrauktos ir šeštadienį nebebus tęsiamos.

„Varžybos tikrai stabdomos, po tokio tragiško įvykio tikrai būtų nežmoniška jas tęsti. Kol kas vyksta tyrimai, neaišku, kieno klaida, kas įvyko. Kiek turiu žinių, 6 žmonės labai sunkiai sužaloti, lyg ir tarp sužalotųjų yra pagalbinis varžybų savanoris, apsaugos darbuotojas. Mums tikslūs duomenys nėra prieinami“, – sunkiai rinkdamas žodžius sakė ralį organizavusio klubo prezidentas Arvydas Petkevičius ir pareiškė užuojautą žuvusio asmens artimiesiems.

Neoficialiais duomenimis, žuvęs žmogus yra zarasiškis.

Šeši sunkiai sužaloti asmenys buvo išgabenti į Vilniaus ligoninę.

Netrukus žinią papildysime detalesne informacija. Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)