Pirmadienį Vilniuje radus nuskendusio žmogaus kūną, „Delfi“ kreipėsi į prokuratūrą sužinoti, ar jau nustatyta mirusiojo tapatybė ir mirties priežastis.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė patvirtino, kad motina pirmadienį įvykio vietoje atpažino sūnaus drabužius.

„Informuojame, kad šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnamečio M.K. dingimo be žinios“, – teigiama prokuratūros atsakyme.

„Šiuo metu skirta užduotis atlikti DNR tyrimą, kurio rezultatai parodys, ar Neries upėje rastas kūnas yra dingusio nepilnamečio M. K. Šiuo metu DNR tyrimų rezultatai dar nėra gauti.“

Anot prokuratūros, patvirtinus, kad kūnas yra 15-mečio, ikiteisminis tyrimas dėl dingimo be žinios bus nutraukiamas ir bus tęsiamas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Tyrimo metu bus bandoma atsakyti, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar nukentėjusiojo atžvilgiu buvo padaryta nusikalstama veika, ar buvo kokia kita priežastis“ – praneša prokuratūra.