Paieškose dalyvaujantis Karolis nepažinojo nei dingusio 15-mečio, nei jo šeimos.

„Reikia padėti tėvams surasti vaiką“, – sako savanoris Karolis. Jam jau yra tekę dalyvauti ieškant dingusio žmogaus. „Žinome kelius, bandysime ieškoti.“

Paieškose dalyvaujančius žmones instruktavo Raudonojo Kryžiaus savanorė Laura Reklaitienė. Ji paaiškino, kaip naudotis specialia programėle, skirta dingusių žmonių paieškoms. Pora jaunuolių į paieškas atvyko su dronais, jie gavo atskirą užduotį.

„Deriname informaciją, kiek jau praėjome, dėliojame žemėlapius. Žiūrime plotus, kur geriau praskristi, negu praeiti“, – sakė L. Reklaitienė.

„Naudojame programėlę Mantrailing. Ji fiksuoja, kur praėjome, viską sukeliame į žemėlapį, kad kiti žmonės neitų tuo pačiu keliu.“

Paieškos vyksta nuo antradienio ryto. Savanoriai nuėjo nuo Šilo tilto pro Vingio parką iki Lazdynų, šią atkarpą plaukdami upe valtimis ir vandens motociklu patikrino ir ugniagesiai gelbėtojai.

Kadangi paieškos vyksta darbo dieną, paieškose dalyvaujančių savanorių būrys nėra didelis.

„Šiai minutei paieškoms iš vandens idealiausiai tiktų valtys, motorinės valtys ar kita panaši priemonė, taip pat ir dronai,“ – sako Raudonojo Kryžiaus savanorė. „Pagrindinė užduotis yra „šukuoti“ pakrantę“. Ieškoma ne tik žmogaus, bet ir daiktų, kurie gali atrodyti įtartini.

Kita savanorių grupė telkiama 17 val. Jiems rekomenduojama šiltai apsirengti, pasiimti termosą su karštu gėrimu, prožektorių ir žiūronus.