Gausios Tauragės apskrities VPK pareigūnų pajėgos kartu su greitosios pagalbos medikais į Karapolio kaimą, esantį už apie 15 kilometrų į šiaurę nuo Tauragės, sulėkė pirmadienio popietę.

Apie 14.34 val. skubios pagalbos tarnybų ryšio telefono numeriu 112 paskambino 43 metų moteris. Pranešė, kad prie jos namų vaikšto 37 metų vyras, kuris šaudo iš nenustatyto ginklo.

Į kaimą atvykusius policininkus minėto namo viduje buvęs vyras pasitiko šūviais. Pro langą į jų pusę iššovė kelis šūvius.

Šaudė taikliai - pataikė į prie namo privažiavusį tarnybinį policijos automobilį „Volkswagen Caddy“.

Į įvykio vietą iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie pradėjo derybas su name užsibarikadavusiu ginkluotu vyru.

Nevaisingos derybos truko apie šešias valandas. Šaulys raginimams pasiduoti gražiuoju nepakluso.

Apie 20.45 val. namo viduje nuaidėjo šūvis. Į jį įžengę „Aro“ kovotojai rado negyvą, prieš save ranką pakėlusį, vyrą.

Šalia kūno gulėjo 16-o kalibro medžioklinis šautuvas IŽ.

Vėliau paaiškėjo, kad ginklas įsigytas ir laikytas neteisėtai.

Teisėsaugininkai aiškinasi, iš kur vyras gavo šį medžioklinį šautuvą.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, tragiškai Karapolio kaime baigėsi trijų asmenų išgertuvės Tvenkinio gatvėje stovinčiame name.

„Moters, kuri ir pranešė apie šaudantį asmenį, namuose alkoholį vartojo ji bei dar du vyrai - minėtas šaulys ir 46 metų vyras.

Grasinimų sulaukusi moteris ir vyresnis vyras nuo šautuvu ginkluoto sugėrovo spruko pro namo langą. Jie abu pristatyti į policiją“, - patvirtino Tauragės apskrities VPK atstovė Lina Banienė.

Į policininkus šaudęs ir vėliau nusišovęs asmuo teisėsaugai yra labai gerai žinomas. Ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, taip pat ir už sunkius.

Vyro vėl laukė ilgi metai belangėje. Praėjusią savaitę, liepos 25 d., Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti jam už sunkaus nusikaltimo padarymą skirtą 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Koks tai nusikaltimas, teisėsaugininkai neatskleidžia.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, ši baudžiamoji byla nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose, nes yra susijusi su padarytomis seksualinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Teismo verdiktas jau įsigaliojo, tad buvo paskelbta laisvėje jo laukusio ir už grotų vėl keliauti nenorėjusio vyro paieška.

Tauragės apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti kitą žmogų ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Nusikaltimo vieta Tauragės rajone, nuotr. Tauragės kurjeris, Morta Mikutytė

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) +370 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Dingusių žmonių šeimų paramos centras (teikiama pagalba nuo smurto nukentėjusiems asmenims - artimoje ir neartimoje aplinkoje, nusikalstamų veikų) +370 670 527 25 centras1@missing.lt
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai +370 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (+370-5) 275 75 64.