Ketvirtadienį apie 9 val. 25 min. Panevėžyje, Laisvės aikštėje, nuo Panevėžio apylinkės teismo rūmų pabėgo už sukčiavimą nuteistas Silvestras Kalinauskas (gim. 1999 m.).

Anot policijos pranešimo, nuteistasis buvo agresyvus. Esą operatyviais, tiksliais ir gerai organizuotais paiešką vykdžiusių pareigūnų veiksmais bėglys per kelias valandas buvo surastas Panevėžio rajone.

Padėjo trys draugai

Kaip informavo Policijos departamentas, nuteistasis buvo sulaikytas apie 12 val. 35 min. Panevėžio r., Ramygaloje.

Pirminiais duomenimis, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A6“, kurį vairavo vyras (gim. 2000 m.) bei kartu važiavo vyras (gim. 2004 m.), moteris (gim. 2001 m.) ir pabėgęs nuteistasis.

Visi asmenys sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

„Kaltinamasis buvo atvesdintas policijos pareigūnų į teismo posėdį (nes yra sulaikytas) ir jau išvestas iš teismo patalpų kieme paspruko nuo policijos konvojaus pareigūnų“, – Eltai sakė Panevėžio apylinkės teismo atstovė Irma Gritėnienė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 241 str. 1 d. (kalinio pabėgimas).

Bandė apvogti ūkinį pastatą

S. Kalinauskas jau yra nuteistas kitoje byloje ir kali Šiaulių kalėjime, o Panevėžio apylinkės teisme nagrinėjama dar viena byla.

Tądien teisme buvo nagrinėjama byla, joje S. Kalinauskas ir dar du vyrai kaltinami pasikėsinę įvykdyti vagystę ir pagrobti turto už 1 tūkst. eurų.

S. Kalinauskas ir dar du vyrai įtariami 2023 m. rugsėjo 25 d., apie 18.30 val., įsibrovę į V. Š. priklausantį ūkinį pastatą Panevėžio rajone, Pakuodžiupių kaime, ir pasikėsinę pagrobti 2 šildytuvus, ventiliatorių ir malūno elektrinį variklį.

Pabėgo ir iš ligoninės

Delfi primena, kad pastarąjį kartą S. Kalinauskas buvo sulaikytas liepos 1 d. Birželio 23 d. jam pavyko pabėgti su antrankiais iš Panevėžio ligoninės.

Vyras į ligoninę buvo pristatytas iš Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės dėl neva pablogėjusios sveikatos.

Bėglys buvo sulaikytas Panevėžio rajono Mitkų kaime medžiais apaugusioje negyvenamoje sodyboje.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)