Vietoj jos Tomui J. paskirtas įpareigojimas per 4 mėnesius neatlygintinai išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, pranešė teismas.

Asmuo taip pat įpareigotas per tris mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje. Prie šio nuosprendžio pridėta ir kaltinamojo neatlikta Kauno apylinkės teismo 2019 m. paskirta bausmė – 1600 eurų bauda.

Civilinis ieškinys tenkintas iš dalies – nukentėjusiajam A. Ulvidui priteista 27,54 eurų turtinė ir 1000 eurų neturtinė žala, advokato atstovavimo išlaidos taip pat priteistos iš dalies.

Teismo nuosprendyje konstatuota, jog Tomo J. atlikti nusikalstami veiksmai nesukėlė sunkių pasekmių, o nukentėjusiojo elgesys buvo provokuojantis.

Nukentėjusysis buvo pateikęs ieškinį dėl 99,54 eurų turtinės ir 10 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo ir prašė priteisti jo patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Teismas, išnagrinėjęs visus nukentėjusiojo parodymus padarė išvadą, kad prašoma priteisti 10 000 eurų dydžio neturtinė žala yra per didelė, neatitinka teisingumo ir protingumo kriterijų. Nuosprendyje pažymima, jog neturtinės žalos nukentėjusiajam priteisimas negali tapti asmens pasipelnymo šaltiniu.

ELTA primena, kad incidentas įvyko 2023 metų vasario 20-osios pavakarę, Kaune, Pramonės prospekte esančioje degalinėje. Kaip skelbta anksčiau, radęs A. Ulvido automobilyje podukros nepilnametę draugę, Tomas J. grįžo atgal į degalinę ir pasiteiravo A. Ulvido, kur jis šią nepilnametę vežėsi. Esą A. Ulvidas jam atrėžęs, kad „į mišką“. Tomas J. trenkė kumščiu A. Ulvidui į veidą.

Kauno apskrities policija gavo pranešimą, kad degalinėje pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete, gimusia 2007 metais.

Atsižvelgęs į šią informaciją, paauglių tvirkinimo bylą nagrinėjantis Kauno teismas A. Ulvidui buvo sugriežtinęs kardomąją priemonę, nes jis pažeidė jam paskirtos karomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – sąlygą ir bendravo su jaunesnėmis nei 16 metų amžiaus mergaitėmis.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Kauno apylinkės teismas yra gavęs keturias A. Ulvido bylos dėl nepilnamečių mergaičių tvirkinimo, per posėdžius apklausiami liudytojai ir nukentėjusieji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją