2009 metų rugsėjo mėnesį Troškūnų seniūnijos Mediniškių kaimo gyventojai Jolantas Ramanauskas ir jo motina Janina Ramanauska (buvusi Šekštėnienė) iš jos namų kiemo pagrobė ūkininkui Pranui Božiui priklausantį traktorių JUMZ ir pardavė jį metalo laužo supirktuvėje. Ūkininkui buvo padaryta 7 tūkst.Lt žala.

J. Ramanauskas prisipažino, kad dirbo pas ūkininką P. Božį, jis jam nesumokėjo atlyginimo, todėl ir nutarė parduoti traktorių. Metalo laužo supirktuvėje Ramanauskai pasakė, kad traktorius yra jų ir buvo gautas už pajus. Už parduotą traktorių J. Ramanauskas gavo 1200 Lt, iš kurių 400 Lt atidavė motinai.

Minėtą ūkininką apvogė ir Jūratė Šilinienė. Ji iš P. Božio pavogė bulvių sodinamąją ir grūdų džiovyklą, kuriuos pardavė metalo laužui, tuo padarydama ūkininkui 11 500 Lt žalą. Minėta žemės ūkio technika, supjaustyta į septynias dalis, buvo saugoma UAB „Autovus" ir vėliau grąžinta ūkininkui P. Božiui.

Už svetimo turto vagystę Anykščių rajono apylinkės teismas J. Ramanauskui skyrė 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, J. Ramanauskai - laisvės apribojimą 7 mėnesiams, J. Šilinienei - laisvės apribojimą 9 mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.