Policija praneša, kad liepos 10 d. apie 10 val. Alytaus rajone, Vaikantonių kaime, 1969 m. gimusios moters namo kieme esančiame šiltnamyje pareigūnai aptiko auginamų kanapių.

Įtariamieji namo šeimininkė ir sodyboje buvęs jos sūnus (gimęs 1997 m.) uždaryti į Alytaus apskrities policijos ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Pranešimą apie auginamas kanapes Alytaus policija gavo iš Alytaus kalėjimo darbuotojų. Jie buvo nuvykę į sodybą patikrinti 1974 m. gimusio nuteistojo. Pastarasis yra šeimininkės širdies draugas. Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai nuteistojo nerado, bet atkreipė dėmesį į šiltnamiuose augančias kanapes.

Įvykio vietoje sulaikyti sodybos šeimininkė ir jos sūnus teisėsaugai žinomi, ne kartą bausti administracine atsakomybe už vairavimą be teisų ir kitus pažeidimus, bet iki šiol nebuvo neteisti.

Sodyboje rasta ir nelegalių žvejybos tinklų, todėl iškviesti aplinkosaugininkai.

Alytaus r. šiltnamyje aptikta kanapių

Papildyta:

Lietuvos kalėjimų tarnyba informavo, kad Alytaus kalėjimo Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai turėdami informacijos, kad nuteistasis nepasirodė darbe, nuvyko patikrinti. Nuteistasis darbe buvo nerastas, todėl priimtas sprendimas važiuoti į vienkiemį, kuriame šis gyveno.

Namuose nuteistojo nebuvo, pareigūnų niekas neįleido. Aptikus šiltnamius, kuriuose augo augalai, panašūs į kanapes, priimtas sprendimas apie tai informuoti policijos pareigūnus. Nuteistojo paieška nebuvo paskelbta. Pareigūnai susisiekė su nuteistuoju telefonu ir jis pats grįžo į kalėjimą. Anot Lietuvos kalėjimų tarnybos, jis izoliuotas ir iš atviro tipo bausmės atlikimo vietos bus perkeltas į pusiau atvirą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto aguonų ar kanapių auginimo. Tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką augino didelį kiekį aguonų, kanapių ar kitų į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą įtrauktų augalų, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.