Policijos suvestinėse birželio 10 d. atsidūrė įrašas, kad Alytuje, vyrui (gim. 1995), atlikinėjant namo fasado dažymo darbus ties ketvirtu aukštu, nutrūko virvė.

Vyras dėl patirtų sužalojimų išvežtas į Alytaus ligoninę. Laimei, tragedijos išvengta, visgi dėl dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo pradėtas tyrimas po vietos patikros, pasisuko kita linkme. Pareigūnai aiškinasi tyčinį nusikaltimą.

„Delfi“ žiniomis, per vietos apžiūrą pastebėta, kad virvė nutrūko ne šiaip sau. Kilo įtarimų, kad ji buvo tyčia pažeista, tad tyrimas pasisuko pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką linkme. Tyrime nurodoma: „pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių“ ir ši dalis prijungta prie nužudymo bylos. Paprastai tariant, tiriamas pasikėsinimas nužudyti.

„Informuojame, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo, o šiuo metu atliekamas ir dėl pasikėsinimo nužudyti pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnį, 22 straipsnio 1 dalį ir 129 straipsnio 1 dalį. Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, aktyviai renkami duomenys“, – į „Delfi“ užklausą atsakė Agnė Pociūtė, Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Prokuratūra neatskleidžia ir to, ar jau turi įtariamųjų, tik nurodo, kad “Siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija neskelbtina“.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.