Bylos duomenimis, pernai liepą abu tauragiškiai, norėdami parsigabenti karfentanilio ir metadono, leidosi į kelionę maršrutiniu autobusu. Iš Klaipėdos į Raseinių autobusų stotį atvykę vyrai, taksi automobiliu ieškojo tikslo pagal turėtas koordinates.

Tauragiškius navigacija atvedė į Raseinių rajone esančio Visbarų kaimo apylinkes. Iš koordinatėmis pažymėtos laukymės vyrai paėmė ten paliktą paketą su kvaišalais ir, išsikvietę taksi, nuvyko į Kryžkalnį. Iš ten autobusu parvyko į uostamiestį.

Klaipėdoje vyrus pasitiko teisėsaugos pareigūnai. Jie pas 27-erių metų teisiamąjį rado apatiniuose paslėptas psichotropines medžiagas.

Nustatyta, kad bendrininkų gabentame beveik 400 gramų pakete buvo 0,18 gramų karfentanilio bei daugiau nei 19 gramų metadono. Net nedideli kiekiai šių stipriai veikiančių kvaišalų yra pavojingi juos vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu abu tauragiškiai pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų. 31-erių nuteistajam teismas skyrė laisvės atėmimą 11 metų, o jo bendrininkui – laisvės atėmimą 10 metų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją