Anot policijos, surinkus pakankamai duomenų ir nustačius su bendrove susijusių kitų juridinių bei fizinių asmenų vaidmenį nusikalstamose schemose, 2020 m. sausio 29 d. buvo atliktos 33 kratos. Jos atliktos ne tik Šiauliuose, Šiaulių rajone, bet ir Kauno bei Klaipėdos apskrityse. Per kratas rasta ir paimta tyrimui reikšmingų dokumentų, daiktų, pinigų.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu jau baigtas. Nustatyta, kad nuo 2018 metų sausio iki 2020 metų sausio įmonėje buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita, siekiant išvengti daugiau nei šimto tūkstančių eurų mokesčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir Uždarosios akcinės bendrovės vadovą S. J. pripažino kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Rastas ginklas

Du šios įmonės vairuotojai A. G. ir A. K. pripažinti kaltais padėję direktoriui apgaulingai tvarkyti apskaitą. A. G. taip pat nuteistas dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, kuriam laikyti leidimo neturėjo ir kuris pas jį buvo rastas kratos metu.

Baudžiamosios bylos duomenimis, įmonės vadovas S. J. nurodė vairuotojams už bendrovės suteiktas automobilių detalių remonto paslaugas nesurašyti dokumentų, o gautų piniginių lėšų neįtraukti į kasos aparatą.

Kaltinamasis A. K. per dvejus metus neįformino suteiktų automobilių detalių remonto paslaugų PVM sąskaitomis faktūromis už daugiau nei 173 tūkst. eurų, o A. G. – už daugiau nei 208 tūkst. eurų. Už tai šiems darbuotojams darbo užmokestis buvo mokamas „vokeliuose“. Per šį laikotarpį išvengta sumokėti 117 tūkst. eurų pelno, gyventojų pajamų, privalomojo sveikatos draudimo mokesčių bei valstybinio socialinio draudimo įmokų ir įmokų į garantinį fondą.

Skirtos baudos

Visiems trims teisiamiesiems Šiaulių apygardos teismas skyrė baudas. Bendrovės direktoriui skirta 15 tūkst. eurų bauda, įpareigojant ją sumokėti per 12 mėnesių nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos. Vairuotojui A. G. skirta 6 900 eurų bauda, o jo kolegai A.K. – 3 550 eurų bauda, įpareigojant jas sumokėti per 18 mėnesių nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Teismas tenkino Šiaulių apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos civilinį ieškinį ir iš uždarosios akcinės bendrovės priteisė daugiau nei 109 tūkst. eurų valstybei.

Teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjo ir yra neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją