Generalinė prokuratūra praneša, kad tokį sprendimą N. Grunskienė priėmė birželio 25 d., gavusi pradinę informaciją apie galimai nederamą vienos apygardos prokuratūros prokuroro elgesį ne tarnybos metu ir susijusio įvykio aplinkybes.

Generalinei prokurorei pateiktais pirminiais duomenimis, šių metų gegužės mėn. į privatų būstą adresu iškviesti policijos pareigūnai aptiko keturis stipriai apgirtusius pilnamečius asmenis. Vėliau policijos sistemoje atlikus vidaus kontrolę, paaiškėjo kad kompanijoje kartu girtavo vienos apygardos prokuratūros prokuroras bei du ne kartą teisti asmenys.

Nors įvykio vietoje policijos pareigūnams nekilo įtarimų dėl nusikalstamų veikų, netrukus vienas iš dalyvavusių išgertuvėse asmenų kreipėsi į policiją su pareiškimu. Ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas, nes po patikrinimo konstatuota, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta, o pareiškimą pateikęs asmuo jį atsiėmė paaiškinęs, kad pretenzijų niekam neturi.

Apie šį policijos pareigūnų užfiksuotą įvykį, jo dalyvius ir kitas susijusias aplinkybes apygardos prokuratūra buvo informuota šių metų birželio 20 d., Generalinei prokuratūrai ji perduota birželio 25 d.

Įvertinusi, kad tiek įvykio aplinkybės, tiek susijęs atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą privalo būti išsamiai patikrinti bei objektyviai įvertinti, generalinė prokurorė nedelsiant pradėjo tarnybinį patikrinimą, kurį pavedė atlikti Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui.Jeigu atliekant tarnybinį patikrinimą būtų nustatyti galimai padarytos nusikalstamos veikos požymiai, bus pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Apie tarnybinio patikrinimo rezultatus visuomenei žadama pranešti, bet nei įvykio vieta, nei kurios apygardos prokuroras dalyvavo išgertuvėse nėra atskleidžiama.

„Šiuo metu detalesnė informacija, įskaitant ir prokuroro asmens duomenis, neskelbiama dėl to, kad dabar disponuojame tik pirmine nepatikrinta informacija ir siekiame nesudaryti kliūčių tarnybinio patikrinimo metu gauti nešališkus, objektyvius duomenis. Kaip ir buvo jau pranešta, baigus patikrinimą apie jo rezultatus pranešime viešai“, – paaiškino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.