VSAT praneša, kad trečiadienio vidurdienį Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai kelyje ties Brenčių kaimu Pasvalio r. sustabdė patikrinti automobilį „Toyota Prius“.

Transporto priemonę su lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 35-erių Azerbaidžano pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Šio vyro dokumentus tikrinusiems pasieniečiams įtarimų sukėlė azerbaidžaniečio pateiktas vairuotojo pažymėjimas, neva išduotas jo šalyje.

Suklastotas vairuotojo pažymėjimas

Apžiūrėję pažymėjimą dokumentų tyrimo prietaisu VSAT pareigūnai nustatė, kad jis neatitinka dokumentui taikomų reikalavimų. Jo apsauginis tinklelis (ofseto spauda), rekvizitai, rekvizitų užpildymai, nuotrauka buvo atspausdinti rašaliniu spausdintuvu. Mikrotekstas neįskaitomas, UV apsauga imituota, nėra apsauginės plėvelės su optiškai kintančiais dažais.

Suklastotas vairuotojo pažymėjimas

Pasieniečiai klastotę turėjusį Azerbaidžano pilietį sulaikė. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.