Prieš teismą stoję Darius Stakauskas ir Andrejus Blinovas kratosi prokurorų kaltinimų ir tikina, kad yra nekalti, tačiau savo pozicijos bylą nagrinėjančiai teisėjai Jolantai Bagdonienei kol kas neišsakė – laukia, kol bus apklausti visi liudytojai.

Mįslinga istorija, kuri iš pradžių buvo tirta kaip tyčinis nužudymas, nutiko dar praėjusių metų rugsėjo 3-osios rytą Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijos Tiltelių kaime esančioje sodų bendrijoje. Apie 6 val. ryte į darbą išvažiavusi gyventoja prie kelio pamatė gulintį negyvą vyriškį ir iškvietė policijos pareigūnus.

„To žmogaus veidas, rankos ir drabužiai buvo apdegę, jis gulėjo kniūbsčias, buvo nuslinkusi striukė, todėl matėsi daug nubrozdinimų – supratau, kad į tą vietą jis buvo atitemptas“, – teisme sakė vasaros metu sodų bendrijoje gyvenanti vilnietė Dalia V.

Kaip tikra detektyvė moteris apžiūrėjo įvykio vietą ir sekė ant žvyrkelio dar išlikusiais tempimo pėdsakais.

„Tada už maždaug 50 metrų pamačiau, kaip iš vieno namo išvažiuoja mikroautobusas – puoliau jį stabdyti, kad važiuodamas nesunaikintų išlikusių tempimo žymių“, – sakė Dalia V.

Moteris neslėpė, kad įvykis ją labai sukrėtė: „Stengiausi kaip įmanoma kuo greičiau šią istoriją pamiršti, bet dėl streso kelias savaites negalėjau net užmigti.“

„Atvažiavęs greitosios pagalbos gydytojas stebėjosi, kad per jo praktiką čia jau gal trečias ar ketvirtas kartas, kai randa apdegusį lavoną“, – sakė ji.

Apdegusį vyrą apžiūrėjo ir Dalios V. sustabdyto mikroautobuso vairuotojas – paaiškėjo, kad tai vieno kaltinamųjų A. Blinovo tėvas Fiodoras Blinovas.

Jis teigė, kad tą rytą atvažiavo į sodus, kuriuose sūnus su bičiuliu viename name atliko remonto darbus. Kol namą remontavo, čia jie ir gyveno.

„Buvome sutarę, kad anksti ryte jiems atvešiu maisto produktų – kai atvažiavau, ilgai laukiau prie vartų, o paskui beldžiau duris, kol galop man atidarė“, – sakė jis.

Vyras neslėpė, kad sūnus ir draugas buvo labai pagiringi – išvakarėse jie vartojo alkoholį. „Supykau, pasakiau, ką galvoju apie tokį jų elgesį ir išvažiavau“, – teigė liudytojas.

Jis tik vėliau iš sūnaus sužinojo, kad vyras, kuris buvo rastas sodų bendrijoje, yra tas pats žmogus, kuris kartu su jais išvakarėse girtavo. „Sūnus sakė, kad jie kartu pasėdėjo, išgėrė, o paskui išsiskirstė“, – sakė F. Blinovas.

A. Blinovas ir D. Stakauskas buvo sulaikyti tą patį rytą – jie dar buvo neblaivūs. Tuo metu lavono ekspertizę atlikę teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad vyras mirė dėl ūminio apsinuodijimo alkoholio – jo kraujyje rasta 3,42 prom. alkoholio. Be to, ekspertai konstatavo, kad vyriškis dar prieš mirtį buvo sumuštas – kietais bukais daiktais jam buvo suduoti smūgiai, dėl ko lūžo šonkauliai. Tačiau šie sužalojimai nesusiję su mirtimi, todėl mirusiojo sugėrovams prokurorai taip pat pateikė kaltinimus dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Ekspertas taip pat nurodė, kad 48 metų vyras buvo padegtas jau po mirties.

Kodėl jį reikėjo padegti, pareigūnai tiksliai nenustatė – baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys neigia jiems pateiktus kaltinimus ir tikina, kad su įvykdytu nusikaltimu nėra susiję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)