Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono Varviškės kaimo ribose, Nemune, aptiko į žalios spalvos brezentą sudėtą krovinį. Jis buvo įstrigęs tarp bebrų į Nemuną nuverstos drebulės šakų.

Siena su Baltarusija šioje vietoje eina upės viduriu. Iki vietos, kur Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, yra apie 3 km.

Pasiekti upėje plūduriuojantį krovinį buvo gana sudėtinga dėl stataus šlaito. Juo nusileidę prie Nemuno VSAT pareigūnai turėjo panaudoti benzininį pjūklą – tik išpjovus drebulės šakas pavyko pasiekti krovinį.

Paaiškėjo, kad į brezentą buvo sudėta 31 dėžė kelių rūšių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Skaičiuojant pagal Lietuvoej galiojančią muitinio vertinimo metodiką šių rūkalų vertė yra daugiau kaip 112 tūkst. Lt.

Neabejojama, kad kontrabandininkai Baltarusijoje šį krovinį savo krante paleido pasroviui. Tokių atvejų Nemuno aukštupyje, kur upe eina valstybės siena, būta ir anksčiau. Lietuvoje iš vandens cigaretės turėjo būti ištrauktos ir gabenamos į šalies gilumą.

Dėl kontrabandos VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisiminis tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją