Prokuratūra informavo, kad incidentas Panevėžyje įvyko 2023 metų gruodžio vakarą. Į buto, kurį nuomavosi socialiniuose tinkluose aktyviai besireiškianti moteris, duris paskambinęs V. S. palaukė, kol ji jas atidarys ir metė į vidų uždegtą petardą. Buto koridoriuje kilo gaisras, kurio metu apdegė medinės grindys ir durys, o padegėjas pabėgo.

Delfi primena, kad visas incidentas buvo nufilmuotas – moteris tuo metu darė tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle „TikTok“. Ji teigė, kad tai ne pirmas vyro išpuolis.

Vyras su „TikTok žvaigžde“ norėjo susitikti

Atvykusiems policijos pareigūnams nebuvo sunku nustatyti padegėjo asmenybę, nes jį įvardijo padegtame bute gyvenusi moteris. Jos teigimu, šis vyras jau ne kartą anksčiau yra bandęs su ja susitikti.

Dėl gaisro moteris teigė turtinės žalos nepatyrusi, nes jos daiktai nenukentėjo. Buto šeimininkas patirtus nuostolius įvertino 1415 eurų, tačiau civilinio ieškinio šioje byloje jis nereiškia, nes kreipėsi į teismą civilinio proceso tvarka dėl patirtų nuostolių prisiteisimo iš buvusios nuomininkės už, savininko teigimu, suniokotą visą butą.

Norėjo pasijuokti

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pavaduotojas Paulius Jasiukaitis.

Prokuroro teigimu, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, tačiau teigia nemanęs, kad kils gaisras, jis esą tiesiog norėjo pasijuokti iš šio buto gyventojos, nes ji per savo tiesiogines transliacijas viename socialiniame tinkle buvo jį pažeminusi.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Išgarsėjo socialiniame tinkle „TikTok“

Lietuvoje neįtikėtino visuomenės dėmesio sukaukė „TikTokišgarsėjusi moteris. Dviprasmiškus jausmus žiūrovams kelianti moteris buvo tapusi ir galvos skausmu tarnyboms. Pranešama apie gautą neįtikėtiną kiekį pranešimų.

Delfi pavyko sužinoti, kad dėl moters nuo 2023 metų rugsėjo iki 2023 metų gruodžio mėnesio pabaigos tarnybos sulaukė net 103 pranešimų ir beveik visi iš jų buvo gauti būtent gruodžio mėnesį.

Teigiama, jog ugniagesiai (PAGD) gavo 8 pranešimus, GMP medikai 28, o policijos pareigūnai net 67. Pasirodo, kad gruodį policija moterį „lankė“ šokiruojančiai daug – minimą mėnesį pareigūnai sulaukė net 61 pranešimo.

Moters „gerbėjai“ daugiausiai pranešinėjo apie tai, kad ji nori nusižudyti ir jai reikia skubios pagalbos. Jie nepasitvirtino.

Taip pat tarnybos sulaukė kitų pranešimų: Vaiko teisių specialistai skambino prašydami medikų pagalbos vaikui (moteris turi mažametį sūnų), buto, kuriame gyveno moteris, savininkas prašė padėti moterį iškraustyti, daugiabučio kaimynai tarnyboms skundėsi, jog juos filmuoja arba, kad ji konfliktuoja.

Pasirodo, kad tarnyboms „TikTok“ žvaigždė taip pat skambinėjo – iš trijų jai priklausančių numerių Bendrasis pagalbos centras sulaukė 34 skambučių (tai nėra pranešimų kiekis, moteris dėl įvykių skambino po kelis kartus) .

Pirminiais duomenimis, moteris tarnyboms skundėsi dėl to, kad ją persekioja, jog jai grasina. Taip pat ji pranešė ir apie padegimą.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)